Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman .. Ano, byla tam krev. Tak jako v první hře o přežití. Jenže tam nešlo jen o ní, jak si tvůrci upoutávek myslí a bohužel, tohle je pokračování a jednoduše nepřekročilo stín svého předchůdce. Film není vůbec špatný, jen je druhý. Zajímavé nástrahy, psychologie a také pointy se opět dočkáme, sice není tak šokující, ale i tak je velmi dobrá a solidně provázaná s původním filmem. 70%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic extra, ale naštěstí také žádná ostuda. Prostě dvojka.... osobitost a originalita prvního dílu se z velké části vypařila, nebo se prostě jen opakuje, ale pár zajímavých nápadů se opět objeví. Konec je i tentokrát strhující vrchol celého filmu. Naštěstí nyní dostal velký prostor samotný 'vrah' přezdívaný Jigsaw, kterého hraje výborný a mně jinak neznámý Tobin Bell. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička byla dechberoucí podívaná,u které jste si pořádně nevydechly a většina zvratů byla perfektně promyšlena a všechno do sebe zapadalo. 2. díl na sebe tedy nenechal dlouho čeka a spoléhá na osvědčené metody. Ty se ale ne pokaždé vyplatily. Základní příběh je podobný prvnímu,jenom postav je o dost více a policejní pátrání dostává v tomto díle větší prostor stejně jako postava Jigsawa. Tato postava je jedna z velkých kladů filmu a je dobře,že byla rozšířena, protože v jedničce moc prostoru nedostala. Jinak je to ale to samé. Tvůrci spoléhají na klaustrofobickou atmosféru, která ovšem není zde tak intenzivn a funguje jen v některých scénáchí. Stejně tak se zhoršily již povinné dějové zvraty a ten závěrečný není vůbec tak vynikající,jako v jedničce. A herce ani rozebírat nebudu. I přes všechny mé výtky je to ale dost dobrá podívaná,která svému staršímu bratrovi ostudu neuděla. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to jasná slabota, ale tvorcovia jednotky (Wan a Whannell) sú späť, aby dohliadli na príbeh, a mňa opäť zaujal. Na jednej strane sledujeme partičku ľudí, ktorý sa snažia zachrániť a na druhej strane keci Tobina Bella a Donnieho Wahlberga v hre o prežitie vlastnej rodiny. Takže je to celkom zaujímavé. Atmosféra nie je tak napumpovaná ako v jednotke, ale stále je to pokračovanie, na ktoré sa dá pozrieť. 70% - 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy tomu stále nechápete. Ja nepotrebujem pomoc.“ Po vzore hororových pokračovaní dostáva v Saw 2 ústredné zlo oveľa väčší priestor (keď sa to tak vezme, tak v jednotke vlastne ani takmer vôbec nebolo, ehm...). A hoci sú Jigsawove kecy neskutočne iritujúce a alibistické (a v podstate ani nedávajú zmysel), treba dodať, že herec Tobin Bell postave prepožičal slušnú dávku svojráznej charizmy. Scenár dvojky je zaujímavý nielen rozširovaním univerza (napr. o postavu Amandy, ktorá sa mihla už v jednotke), ale aj tým, že policajti vedia, že niekde bojuje o život skupina ľudí (vrátane hrdinovho syna) a dokonca sa na to pozerajú prostredníctvom kamier, ale netušia, kde sa dané miesto nachádza. Ďalšou zaujímavosťou je, že obetí je tentokrát oveľa viac (taktiež v súlade s duchom hororových sequelov) a vraždy sú tým pádom početnejšie a prepracovanejšie (detto). Najviac ma dostali asi injekcie. Scenár pokračuje v duchu prvej časti, takže je opäť oveľa zamotanejší a twistovejší, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Svojím spôsobom ma bavia temné konce jednotlivých dielov. Markov brat Donnie Wahlberg je relatívne nesympatický, ale beriem to ako súčasť role, nakoľko hrá policajta, ktorý už videl veľa temnoty a poznačilo ho to. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • V prvním díle Saw: Hra o přežití (2004) byla Jigsawova (Tobin Bell) loutka ovládaná rybářským vlascem. Protože měl štáb pro tento film o něco vyšší rozpočet, rozhodl se vytvořit novou, mechanicky ovládanou loutku. (imro)
  • V čase 1:12:13 je vidět ruka, díky které spadly tajné dveře. (Pepy)
  • Zbraň, která je připevněná na dveřích je Ruger GP100 ráže .357 Magnum. (dc125)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama