Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Slušných 60% - rozhodne to nie je "zlé" pokračovanie. Hodnotenie však závisí od znalosti prvého dielu, ako aj špecifikovania toho, v čom ste videli jeho kvality. U mňa bodovala úderná atmosféra, zaujímavý, v istom smere originálny nápad a záverečná pointa. V rovine ťaživej až klaustrofobickej atmosféry sa Saw 2 bez problémov vyrovná jedničke. Je to opäť dosiahnuté zbesilými, často až videoklipovými kompozíciami, podobnou štruktúrou príbehu (jednička je tu skutočne citovaná permanentne), avšak pozmenenú v dôležitých detailoch (dvojitá os prvého dielu:"nájsť Jigsawa-nájsť obete" sa vďaka jasnej identite Jigsawa v pokračovaní hneď od začiatku sústredila iba na nájdenie obetí). Slabiny jedničky - logické kiksy za účelom gradácie jednotlivých bodov obratu v príbehu sa opakujú aj v dvojke, umocnené slabinou najvýraznejšou - záverom. Zatiaľ čo v jednotke pointa trpela svojou prekombinovanosťou, ešte stále sa dala akceptovať vďaka dôvodom, ktorého Jigsawa viedli k činom. Dvojka tento bonus postráda, pričom prekombinovanosť ostáva. Uvedomenie si hodnoty života bolo zamenené za pomstu, i keď so snahou o jej zakrytie. Malý bezvýznamé plus je ešte za odkaz na Cravena :-) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle dobrý a originálni, tak já jsem asi totálně mimo. Příběh na nic. Postavy tak otravný, že bych je všechny zabil po pěti minutách. Pointa, darmo mluvit. Jednička měla atmosféru, byla napínavá a já si u ní málem okousal nehty až po ramena, ale u dvojky jsem se i přes kraťounkou stopáž hodně nudil. No na trojku jsem fakt zvědavej. Jestli se nestane zázrak, tak máme adepta na bottom 200. I když co to kecám. Tady tomu stejně zase bude plno lidí dávat pět, s tím, jak něco takovýho nečekali a jaká je to bomba. Houby bomba. Zase jsem jednou naletěl na přehnaný hodnocení. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to jasná slabota, ale tvorcovia jednotky (Wan a Whannell) sú späť, aby dohliadli na príbeh, a mňa opäť zaujal. Na jednej strane sledujeme partičku ľudí, ktorý sa snažia zachrániť a na druhej strane keci Tobina Bella a Donnieho Wahlberga v hre o prežitie vlastnej rodiny. Takže je to celkom zaujímavé. Atmosféra nie je tak napumpovaná ako v jednotke, ale stále je to pokračovanie, na ktoré sa dá pozrieť. 70% - 3* ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Víc herců, víc zmateného pobíhání a vřískání, více pastí, více krve a dalších tělních tekutin... ale více je někdy méně. Jak se mi jednička ve své komornosti a jednoduchosti líbila, tak dvojka představuje zklamání. Oběti mi byly volné, Jigsaw mi byl volný, D. Wahlberg mi byl volný, celé mě to tak nějak nezajímalo. Průměrný horror s jakou-takous atmosférou (určitě se s ní dalo udělat víc) i myšlenkou, ovšem založený na vyvolání hnusu, nikoliv strachu. Zase mám dilema, kolik puntíků prdnout... no, je pátek, dáme tři, v pondělí by byly jen dva:-). 50% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Saw 2 se snaží o to, co každý druhý díl. Chce být bombastičtější. V tomto případě brutálnější a krvavější. Narozdíl od prvního dílu je zde ovšem mnohem více postav a i když jsou pasti velmi zajímavé, už to zkrátka nepůsobí tak sirově, komorně a zajímavě jako předtím. Scénář je navíc o něco slabší než u prvního dílu. Tam se mi právě hodně zvratů líbilo, jelikož mám takovýto styl rád, ale zde příliš zvratů není. Prakticky až na závěrečnou pointu mě nic nepřekvapilo, a právě závěr mě spíše vytočil, než aby mě uzemnil svou promyšleností. Narozdíl od předchozí části je navíc vrah rovnou odhalen a proto už nepůsobí tak tajemně jako když jsme neviděli jeho tvář, což snímku taktéž hodně ubralo a scény s odhaleným Jigsawem působí spíše nudně než zajímavě a daly by se lépe sestříhat. Herci sice hrají slušně a to že jsou vskutku neznámí člověku pomáhá neklást na ně vysoké nároky, ale chtělo by to alespoň jednu výraznější osobnost, která by pořádně zaujala. Atmosféra by se opět dala krájet a ve spojení se skvělou kamerou a hudbou je opět silným elementem filmu. Pro příště by si tvůrci měli vzít poučení, že ne vždy je snaha o bombastičtější pokračování tou nejlepší cestou. Jinak jsem byl vskutku spokojen, ale první Saw mám stejně radši ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Režisér Darren Lynn Bousman se dlouhé roky snažil natočit film The Desperate podle vlastního scénáře. Narážel však na trvalé odmítání, protože studia považovala jeho příběh za příliš násilný. Když se z prvního dílu Saw: Hra o přežití (2004) stal obrovský hit, Bousman dostal šanci uplatnit svůj scénář, ale musel ho upravit tak, aby zapadl do franšízy Saw. (imro)
  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)
  • Ve chvíli, kdy zajatci odhalí ve sklepě figurínu s nápisem OBI, následuje na tento nápis několik záběrů a v každém z nich je nůž, který tento nápis drží, zapíchnutý někde jinde. Jednou nad jménem OBI, jednou vpravo, jednou v písmenu B. (Marrty3)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama