Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alain, vynálezce a inženýr domácích automatických přístrojů, pozve na večeři svého nového šéfa Richarda a jeho ženu Alici. Společná večeře se však nečekaně promění v hororovou noc, když se ucpe dřez a Alice se rozhodne všechny konfrontovat s nevěrou svého muže. Od tohoto momentu už jejich životy nebudou stejné jako dřív. Alain objeví, že v trubce je skandinávský hlodavec. Druhý den se ho pokusí svést Alice, a okamžitě o tom informuje jeho ženu Bénédicte. Severský lumík a Alice vykazují kupodivu mnoho společného... Film je psychologický thriller, v němž se sjednocují prvky surrealistické záhady, napětí a satiry na maloměšťácké mravy. Natočen je podmanivým stylem, jenž všechny nelogičnosti a absurdity příběhu činí naprosto přirozenými. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

saladín. 

všechny recenze uživatele

Francuzske filmy zacinaju byt coraz iracionalnejsie. Posudte sami: je spravne vykonat trest smrti nad zlocincom, ktory je vsak mimo svetskej spravodlivosti (a tym sa fakticky dopustit vrazdy), ak sme k tomu nuteni sprostym citovym vydieranim? Alebo sa tak stavame len nastrojom cudzej pomsty? Kedze o postave Charlotty Rampling sa okrem toho ze naozaj trpi nedozvieme v podstate nic, nemam ani chut tento krc rozdychat. Podobne zahadne zostava i zapojenie inak sympatickych hlodavcov, ktorych spojitost s vlastnym pribehom mi unikla. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Lemming pro mě byl velkým překvapením. Co se zprvu jevilo jako lehce úsměvný film o konfliktu staršího a mladšího páru (jedni už jsou za zenitem, druzí mají budoucnost před sebou), zvrhlo se ve variaci na Hitchcocka a Lynche. Možná bylo kouzlo filmu v tom, že jsem nic podobného neočekával. Doporučuji tedy více nečíst, a podívat se na film bez jakýchkoliv informací. Shrnu v krátkosti příběh. SPOILERY. Hlavní hrdina, vynálezce Alain, pozve na večeři svého šéfa a jeho manželku. Ti se pohádají. Potom se šéfova žena v domě mladé dvojice zastřelý. Alanova manželka se začne chovat divně, dokonce začne zahýbat Alanovi s jeho nadřízeným. Do jejíhož těla se totiž přesunulo vědomí zasebevražděné. Celé se to různě zamotává, je to v podstatě nesmysl, ale natočený s citem pro překvapení a atmosféru. Za zmínku stojí hlavně obě ženské role Charlotte Rampling a Charlotte Gainsbourg. Lemming se liší od svých amerických vzorů svěžestí ve stylu vyprávění - je příjemný i v momentech, kdy bychom se u hollywoodského filmu chytli za hlavu s tím, co je to zase za blbost. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Výborný kousek, který mne na Febiu velmi příjemně překvapil. Skvěle natočený psychotriller, který musí potěšit každého z nás, kteří mají rádi trošku divné filmy. Myslím, že třeba milovníci Lynche by mohli mít tento film rádi (i když tady existuje celkem jasné a lehce odhalitelné vysvětlení toho všeho). Ocenit se také imho dá, že celý film vlastně herecky odehrajou jen čtyři herci a jeden hlodavec, a vlastně vám to ani moc nepřijde.. Jen možná střihač by mohl být ve své práci trochu aktivnější. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama