Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +snad nejlepší role Anthonyho Hopkinse, příjemná nálada snímku se vám vlije do žil, nádherný příběh, český dabing -přemýšlím dlouho, žádný mě nenapadá/// Tohle je to nejhezčí překvapení. Tak hřejivý a pěkný příběh o lidském snu a cestou za jeho splněním jsem dlouho neviděl. Burta Munroa si nelze nezamilovat./// Celkem 91%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za pět minut na takový motorce zažiješ víc než někteří lidé za celý svůj život." Aby bylo jasno, tak nepatřím k dobrovolným dárcům orgánů, kteří "nesmrtelně" kličkují po silnici mezi auty, ale s Burtem Munroem jsem na jeho Indána usedl rád. Tady jde totiž o sen a já mám rád veterány s duší dítěte, kteří nevedou se svými vrstevníky řeči o počasí a ani s nimi nesoutěží v počtu chorob. A přesně takový Burt je. S prvním slunečním paprskem počůrá citroník a pak už jen začíná dolaďovat svou dvoukolovou lásku. Já jsem si jeho cestu k rekordu dost užil a nejvíc na mě působil ten jeho optimismus, který Burtovi přihrával samé ochotné lidi, bez nichž by svůj sen nikdy neuskutečnil. Po zhlédnutí tohoto snímku jsem si hned chtěl splnit nějaký sen, ale na Everestu jsem už byl, žraloka jsem přepral, Trumpa na prezidenta USA protlačil, peníze v květináči vypěstoval a dokázal jsem ochránit své nádobíčko před deseti nejkrásnějšími ženami světa, tak už fakt nevím, co bych si měl přát. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Tonda Hopkins jako nejrychlejší důchodce na světě v přijatelně sentimentálním životopisném snímku. Ve filmu se toho vlastně moc nestane. Burt Munro z Nového Zélandu se rozhodne překonat rychlostní rekord na svém starém, zato notně upgradovaném Indiánovi a pro tento životní cíl se vydá do Ameriky, na nedozírné roviny solných jezer v Bonevillu. Většinu děje tvoří jeho cesta, takže není od věci mluvit o road-movie, ale stále je to hlavně úsměvné drama dožívajícího děduly, který hodlá všem ukázat, že ještě nepatří do starého železa. A právě Hopkins dopuje film osvěžující šťávou. Jeho vitální nahluchlý stařík, který s každým vyjde zadobře je jednou z těch filmových postav, kterou si zamilujete ať se vám to líbí nebo ne. 75% Zajímavé komentáře: wipeout, hudryhudry, Brandon ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že minimálně první polovinu filmu jsem byl na rozpacích ze všech dialogů - nejsou ani tak klišovité a nenápadité, jako spíše strašidelně obyčejné. Až jsem se chvílemi ptal, kam tím tvůrci míří. Postavy celou dobu jednoduše pronášejí ty nejbanálnější fráze a až k závěru si lze uvědomit, jak se tím pádem dokonale podařilo vytvořit prostost maloměstského staříka, který si na stará kolena touží splnit svůj největší sen. Anthony Hopkins dává do svého Burta Munro všechno, co jeho široký herecký arzenál nabízí a od příchodu na Bonnevillské solné pláně, kde se touhy mají měnit v realitu, mu jde už jen těžko nefandit. Příjemný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V jistých ohledech mi V zajetí rychlosti připomíná Kokosy na sněhu. Příběh muže, který se snažil překonat rychlostní rekord a vydává se kvůli tomu z dalekého Nového Zélandu až do Ameriky, aby si dokázal to, o co se pokoušel celých 25 let na svém Indianovi. Anthony Hopkins milého, s každým se přátelícího se staříka, který bojuje pouze sám se sebou v podobě nemocného srdce zahrál opravdu skvěle. Film na něm stojí a právě díky němu není tak nudný spíše příjemný na pohled stejně jako takový Forrest Gump. Nejsou prakticky chvíle, které by byly smutné a pošmourné, to prostě v jeho příběhu nelze natočit. Celou dobu sledujete jeho průřez životem s tím, že se mu to nakonec povede a důrazem na to, že je to podle skutečné události prožíváte napínavé scény stejně tak jakoby jste čekali nečekané. Obdobně jako já a právě díky tomu jsem po shlédnutí filmu měl nenápadnou a o to víc příjemnou radost ze zjištění že dokázat si v životě něco velkého je přeci jenom docela snadné, jen chce pro to žít stejně jako to udělal Burt Munro. --- Chlap je pro mě stéblo trávy, které na jaře vyroste a pak najednou dosáhne středního věku, na podzim dozraje a jako stéblo trávy uschne a už se nikdy nevrátí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Když Burt Munro (Anthony Hopkins) objedná místo čaje Coca Colu, servírka mu ji doleje zhruba do čtvrtiny sklenice. V dalším záběru má ale Coly najednou více, přestože neupil. Potom je ve sklenici opět méně. (Chundys)
  • Originál motocyklu Indian Scout Burta Monroa je vystaven v obchodě Hayes v novozélandském městě Invercargill, odkud Monro pocházel. Ve stejném obchodě je rovněž vystavený automobil, který při natáčení používal Anthony Hopkins (Burt Munro). Další dva automobily použité při natáčení filmu jsou k vidění v muzeu Transport & Toy Museum nedaleko města Wanaka. (Pepinec)
  • Burt Munro (Anthony Hopkins) ve filmu tvrdí, že v Austrálii nežijí žádní hadi. Toto tvrzení platí pouze pro Nový Zéland, naopak v Austrálii žije největší množství jedovatých hadů na světě. (Stanley619)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama