Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Novozélandský příspěvek do pořadu Ještě jsem tady aneb tvrdohlavý dědek, co si jde za svým snem - bezelstně, cílevědomě a s odvahou občas zariskovat, protože už William ze Stratfordu nad Avonou věděl, že zbabělec před svou smrtí zemře mnohokrát.. Donaldson postupně zvyšuje otáčky a od příjezdu do Bonneville je to jedna velká jízda, která vám nastříká vysoce oktanový optimismus do životem unavených motorů. Sir Hopkins znovu přesvědčil, že zvládne zahrát naprosto vše a jediné, co mi u nejrychlejšího Indiána na světě scházelo, byl zajímavější soundtrack - nezbytný to prostředek road movie žánru. Valentino Rossi by asi jen civěl, kdyby se kolem něho cílovou rovinkou prohnal někdo s menším platem a větší prostatou.. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Těžko přetěžko hodnotit. Tenhle film je totiž přesně tím, čím se zdá být na první pohled, což může být pro někoho slabinou - ale co je sakra špatného na tom, že to dopadne dobře a že film nemá konflikt - jediný kdo bojuje je Burtova duše se svým tělem. Přívětivý, upřímný pohled na starého muže, co si plní svůj cíl, ač nemá ani peníze ani vychování - zato nemocné, ale velké srdce, jenž bije jen pro jedno. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Konstruktér Burt Munro strávil většinu svého života vylepšováním motocyklu Indian, aby si s ním mohl splnit svůj sen, vytvořit rychlostní rekord. Ty roky mu teď chybí a taky peníze a zdraví, ale to hlavní nadšení, odvaha, elán mu zůstalo. „Jestli nepůjdeš tam, kam chceš jít a kdy chceš jít, poznáš, že jsi umřel.“ Musím říct, že tenhle starý blázen, který naplno využívá každou minutu z času, který mu snad ještě zbývá a vydává se přes půl světa dokončit to pro co žil a v co věřil, mě naprosto okouzlil, stejně jako všechny lidi, které na své cestě za snem potkal. Skvělý Anthony Hopkins . ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy ostane pár žánrov, ktoré nie sú natáčané tak často a hlavne ľahko. Preto sa do nich tak často ani nikto nepúšťa. Preto som prekvapený, že práve Donaldson dokázal natočiť takýto vynikajúci film. Samozrejme mal v rukáve veľa tromfov a to hlavne skutočne skvelého Hopkinsa, ktorý dokazuje, že sa naňho nesmie zabúdať a ďalej samozrejme výborný námet, ktorého predlohou sa stal skutočný príbeh. A tie sú vždy najväčšími esami. Z celého snímku som mal naozaj príjemný pocit, milý, usmievavý a napínavý zároveň. Starý Burt musel byť naozaj šialenec. No a je to až k neuvereniu, že takéto niečo mohol dokázať. 90%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že minimálně první polovinu filmu jsem byl na rozpacích ze všech dialogů - nejsou ani tak klišovité a nenápadité, jako spíše strašidelně obyčejné. Až jsem se chvílemi ptal, kam tím tvůrci míří. Postavy celou dobu jednoduše pronášejí ty nejbanálnější fráze a až k závěru si lze uvědomit, jak se tím pádem dokonale podařilo vytvořit prostost maloměstského staříka, který si na stará kolena touží splnit svůj největší sen. Anthony Hopkins dává do svého Burta Munro všechno, co jeho široký herecký arzenál nabízí a od příchodu na Bonnevillské solné pláně, kde se touhy mají měnit v realitu, mu jde už jen těžko nefandit. Příjemný film. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Nejvyšší rychlost, jaké dosáhl motocykl při natáčení, byla 240 km/h. Anthonyho Hopkinse (Burt Munro) proto samozřejmě zastupoval kaskadér. (Mahalik)
  • Burt Munro (Anthony Hopkins) ve filmu tvrdí, že v Austrálii nežijí žádní hadi. Toto tvrzení platí pouze pro Nový Zéland, naopak v Austrálii žije největší množství jedovatých hadů na světě. (Stanley619)
  • Když Burt Munro (Anthony Hopkins) objedná místo čaje Coca Colu, servírka mu ji doleje zhruba do čtvrtiny sklenice. V dalším záběru má ale Coly najednou více, přestože neupil. Potom je ve sklenici opět méně. (Chundys)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama