Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zpáteční cestě z dovolené havaruje letadlo. Část rekreantů spadne do moře, jedenáct katastrofu přežije a zachrání se v pusté písečné rokli na pustém ostrůvku. Čekají na záchranu která nepřichází. Zásoby jídla a vody se ztenčují. Tato modelová komunita prochází nejrůznějšími dramatickými peripetiemi situací a vztahů, které s neobyčejnou pronikavostí zachycují problematiku fungování moci. Situace, oscilující mezi vírou v záchranu a beznaděj je zkomplikována otevřeným konfliktem po nálezu palubního kontejneru s potravinami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná mezní situace, i když kombinace "exotického" dobrodružství a české socialisticko-maloměšťácké morálky je na skousnutí poměrně silné kafe. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Sám za sebe musím říct, že zobrazení socialisticko-maloměšťácké morálky tam nevidím. Spíš vidím, že skvělý brněnský režisér Zdeněk Kaloč natočil inscenaci s nadčasovým poselstvím. Proměna lidských charakterů v mezní situaci, to je sice vděčné téma, ale ne vždy se povede dobře zpracovat. V tomto případě se to myslím povedlo. Zvlášť dnes je to velice aktuální, protože v dnešní době se lidé přesně takhle chovají a nepotřebují na to ani mezní situaci. Vynikající Josef Karlík, Dáša Bláhová a Zdena Herfortová. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Spravne vystihnute - modelova komunita a modelove vztahy. Film pojednava o zlozitosti a zaroven linearnosti ludskej povahy. Nic prekvapive - na skodu veci. ()

Reklama

Reklama