Reklama

Reklama

Dukla - krev a mýtus 2: Agónie vítězství

(TV film)
  • Slovensko Dukla - krv a mýtus 2: Agónia víťazstva

Obsahy(1)

Druhý díl dokumentu sleduje pokračování vojenské operace v oblasti Dukelského průsmyku na podzim roku 1944 poté, co se vyčerpávající boje přenesly na území Slovenska. Kromě pamětníků z řad bývalých československých vojáků tentokrát hovoří také váleční veteráni z německého wehrmachtu, kteří v této bitvě bojovali proti Rudé armádě. Jejich svědectví ukazuje neznámý pohled na válečné události z druhé strany fronty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Možno je to práve tou Duklou, ktorá je mi blízka, že som bez problémov zvládol sto minút dokumentu. Zaujímavé je, že dokument o nej museli natočiť českí tvorcovia, aj keď v spolupráci so slovenskou a poľskou televíziou. Obidva diely by tu určite mali byť spojené do jedného profilu filmu alebo miniseriálu, nie sú to samostatné filmy, o čom svedčia aj tunajšie komentáre. ()

Odpocivadlo 

všechny recenze uživatele

Pochádzam z kraja pod Duklou a toto je z môjho pohľadu vynikajúci dokument. Len 1* navyše by som pridal ak by to bolo viacej hrane, ak by sa réžia v niektorých častiach dokumentu viacej zamerala na niektoré kľúčové postavy. Ja o nich viem dosť a nie len ja ale všetci čo tu žijeme pretože ľudia z tohto kraja si vážia to čo pre Nás robili tí bojovníci a nezabúdame. Historky koluju z generácie na generáciu, mal som možnosť chodiť po miestach presiaknutých krvou a musím konštatovať toto sa podarilo! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl tohoto báječného dokumentu přibližuje krutost války a celkově shrnuje a dokončuje bitvy v oblasti Dukelského průsmyku. Slovo dostanou i němečtí vojáci tehdy sloužící na druhé straně "barikády". V jedné z hraných scén se objeví Jiří Dvořák, kterak se jako velitel jednotky vypořádal se zraněným německým vojákem. Hnus, válku bych opravdu nechtěl zažít a proto také čest všem, kteří za mír pro nás bojovali. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Platí tu u mňa prakticky to, čo som napísal k prvému dielu. Dokonca sa mi zdal tento diel mierne lepší, ale paradoxne keďže som mu dal rovnaké hodnotenie a spolu s mojim hodnotením ich má menej než prvý diel, len 147, tak mu to zhoršilo celkové hodnotenie na 89%. Myslím si však, že oba by nemali byť tak vysoko hodnotené. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama