Reklama

Reklama

O statečné princezně

  • USA Brave Princess, The
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1980, 13 min

Režie:

Josef Kluge

Předloha:

Josef Lada (kniha)

Hudba:

Miloš Vacek

Hrají:

Josef Dvořák (vypravěč)

Obsahy(1)

Veselá animovaná pohádka Josefa Lady o statečné princezně Máni, která se s pomocí děda Habaděje a jeho sestry Kanimůry pokusí zachránit z pekla Honzu Bártů ze Syslova, kterého tam omylem odnesl čert Belzebub namísto syslovského lichváře Hrabala. (Jelly)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dosti bezvadná miniatura dle Jos. Lady. Ona ta princezna Máňa je totiž z generace děvčat, jakými byly všechny ty Irči, filosofky Máji a spol., jezdí si v té své pragovce, Honzu se chystá osvobodit dříve, než je objednaná ke kadeřnici a samé takové príma nápady. ()

Reklama

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Krása!!! Dokonalost? - možná i tak silná slova bych se nebál použít. Kdo jiný by dokázal lépe nakreslit pohádkový příběh, než právě Josef Lada? Nejspíš nikdo! Onu originalitu dokreslil i svým jedinečným vypravěčstvím Josef Dvořák. Milé děti usaďte se a vneste se do kouzelného světa plných čertů, kde nechybí kupa čertího dovádění, hrst odvahy, a především velikost srdce!!! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ladovská pohádka, která potěší nejen malé, ale i velké diváky! Co se stane, když si čert splete zlého člověka od hodného a odnese ho do pekla? To se dozvíde v téhle animované pohádce, kde princezna zachraňuje obyčejné lidi. 80% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama