Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je dokonalým příkladem filmového paradoxu. Pokud by vám totiž někdo jen odvyprávěl, o čem že tento čtvrtý díl Star Trek série je, tak byste pravděpodobně řekli, že to nemusíte vidět, protože v tom zní zoufalost, že neuměli vymyslet nic lepšího, i když mají celý vesmír, ze kterého můžou brát a stovky nevyužitých a zajímavých postav o kterých by mohli vyprávět a oni nám chtějí podsouvat ekologickou agitku. Jenže, ten paradox je v tom, že jakmile se na tenhle film podíváte, tak pravděpodobně změníte názor. The Voyage Home je nejvtipnější film z celé série a to v dobrém slova smyslu. Nesmějete se, protože je vám trapně z vtipů či herců, ale proto, že ty vtipy jsou povedené a situace, do kterých se naši hrdinové dostávají, jsou taky zajímavě využité. A dokonce ani ta agitka není hloupá a dává smysl, když se nad tím opravdu zamyslíte. Plný počet nedám z jediného důvodu a to, že mám raději Star Trek ve vesmíru, než na Zemi a i přes všechny komplimenty, které jsem tomuto filmu právě složil, to není snímek na plný počet. 80 %. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

Reklama

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Star Trek a cestování časem?Co víc si přát?Rozhodně nejvtipnější film o posádce lodi Enterprise(V Tomto filmu vlastně Klingonského dravce)...scény jako Spockovo zneškodnění punkera v autobusu,nebo Kirkovo"sám jsi kretén vole!"A taky trefně zasazená námořní loď Enterprise do děje.Postavy dostali mnohem víc prostoru než v předchozích filmech a přirostli mi k srdci... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano Ano Ano treekies film opět se vším co k němu patří. Snaha o vyjádření myšlenky v tomto případě o ochraně zvířat, která je však ve skutečnosti myšlena více globálně je skvěle provedeno. Akce a star trek jednou nejsou a být nemohou. A komediální stránka ( chtělo by to ještě nějaké lepší a více hlášek kamenné tváře Spoka ) je to opravdu skok od původních filmů, ale musím říct... skvělý nápad. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 24. února do 5. května 1986 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)
  • Platný český název velryby s vědeckým názvem Megaptera novaeangliae, který se objeví na monitoru v klingonské lodi, je pletvák dlouhoploutvý, nikoliv kytovec dlouhoploutvý. Modrá velryba (Blue whale), o níž mluví Gillian (Catherine Hicks) v Instutu kytovců, je název pro plejtváka obrovského - a ten vyhuben nebyl. Celkový počet je mezi deseti tisíci a dvaceti pěti tisíci kusy, což je asi tři až jedenáct procent stavu z roku 1911. (VMa)

Reklama

Reklama