Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* možná ve své době patřil tento díl k tomu nejlepšímu, co vzniklo s původní posádkou (I-VI.), i když svým pojetím se vymyká běžné startrekové atmosféře a tady je mnohem víc vtipu a navíc přináší enviromentální poselství. Po skoro 35 letech však vyprchalo dobové kouzlo i triky a vše působí ještě víc nechtěně komičtěji. Fanoušci Star Treku by si ho mohli užít, ale kdo hledá čistou sci-fi a akci, tak bude nejspíš zklamán. Já jsem tak mezi, takže zůstane u průměrné známky, bez chuti opakovat, či doporučovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad vzít vyčerpané jádro posádky Enterprise na výlet zpět časem bylo to nejlepší, co mohlo producenta Harva Benetta a scénáristu Nicholase Meyera po zpackaném Pátrání po Spockovi napadnout. Cesta domů je na startrekovské poměry extrémně odlehčená, nadsazená, plná špičkových gagů a výborně ostavených situací (Čekov pátrající za dob Studené války po "emerikn nuklíjrr vesls", za všechny). Příběh je vpodstatě příjemně uhozený a běží si tak do počtu, aby bylo z čeho tahat humorně-napínavé eskapády, chemie posádky cvrká jako v době dovolené, soundtrack Leonarda Rosenmana je skvěle jinaký a nebýt příšerně rozvleklého završení, byla by Cesta domů rozhodně bezchybnou komediální jízdou z rodinky "time-travel". Bohužel se nejspíš jedná o poslední větší úspěch původní posádky, ale zase... díky tomu, jak moc se vymyká těm předchozím, stojí za to. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nimoy se vrátil k režisérskému křeslu a utvořil nejméně akční, ale o to více zábavnější a duchaplnější Star Trek film. Nejprve se sice vesmírem toulá „mimozemská“ sonda, která svým signálem ničí vše elektronické. Tady se opět navazuje na předchozí díl a tak se posádka vrací z Vulkánu na Zem vyslechnout si své tresty. Jenže to by nebyla posádka Enterprise, aby rychle nepřišla s pomocí. Musí se letět do minulosti a vyzvednout dvě velryby. Je to skoro výplod zhuleného mozku, ale ona je to opravdu zábava. Celá epizoda na Zemi je velmi vtipná a konfrontace lidí z 23.století s 20.století nabízí plno gagů. Dokonce se zde objeví jako pocta letadlová loď Enterprise. Ač film není nabušený efekty, tak nese ekologickou myšlenku. Velmi zábavný díl Star Treku. Nejvtipnější scéna (v originále) je, když se Čechov ptá lidí na ulici na "nuclear wessels". Hodnocení OST: čistý průměr, který se Hornerovi a Goldsmithovi nevyrovná. 5/10 ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Herci nosili pod oblečením ještě ochranný oděv proti chladnému počasí, přesto se mnozí během natáčení nachladili. (WolfR)
  • George Takei, představitel Sula, prosazoval do scénáře scénu, ve které Sulu potká v roce 1986 jednoho ze svých předků. Nakonec ale prosazena nebyla. (WolfR)
  • Výrobní náklady čtvrtého pokračování činily okolo 23 milionů amerických dolarů. Svými třžbami je daleko překonal a docílil větších zisků než první film z roku 1979. (WolfR)

Reklama

Reklama