Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný díl, který dnes ocení zejména fanoušci IT Crowd (Hello, computer?:-) Tento díl jsem při jeho českém vysílání nezachytil (ráno jsem musel do školy a v osm jít spát, grrr, ještěže už je to dávno pryč:-) a tak jsem si jej s radostí zopákl při příležitosti Abramsova restartu. Víc snad ani není třeba co říct, snad jen, že hrátky s časem zbožňuji:) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Masakr. Nimoy se po docela nuzné trojce vykoupil Star Trekem IV: Zachraňte Willyho, když poslal všechny postavy do osmdesátých let, aby odtud přivezly dvě velryby (ne, neptejte se...). Výsledkem je excelentní úkazka toho, že je posádka Treku banda s úžasným smyslem pro humor, protože si tenhle výlet nacpaný gagy a hláškami až po strop dělá srandu úplně ze všeho. Chekov pátrající po "nuklijr vepns", McCoy trpící v tehdejší nemocnici (Dialýza? Bože, tohle je středověk!), Spock nadávající v autobuse... jen škoda slabšího rozjezdu a konce, které z toho při lepším vychytání mohly udělat nejlepší Star Trek vůbec. Inteligence totiž příběhu nechyběla ani přes všechny tyhle úlety. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Další skvělý film ST. Takže opět pro jistotu připomínám, že jsem velkým fanouškem původního seriálu ve známé zkratce TOS (The original series), který je pro mě naprostou srdcovkou. Takže jak už jsem popisoval v předchozím filmu. Trojice filmu Star Trek: Khanův hněv (1982), Pátrání po Spockovi (1984) a tento mají obdobnou atmosféru. A také fakt, že ta trojice krásně navazuje. Tato Cesta domů má sice odlišnější příběh a větší jednoduchost, méně sci-fi prvků ve vesmíru, takže pokles je zde snad jen minimální. Já jako obří fanda Treků jsem opět plně spokojen. Zajímavý příběh vrácení zpět časem a k tomu to, že toto bylo pojato neskutečně vtipným způsobem. Vtipné scény, k tomu je vyplnovala skvělá herecká sestava mého oblíbeného týmu hrdinů. Kligonská lod sice už není jako Enterprise, ale velkým problémem to není. O nějakých větších nápadech se zde hovořit nedá, ale ta nadlehčenost, humor, jednoduchost a herci držící opět pohromadě - to mi dává jasný důvod k opětovanému jásotu. Hudba méně výrazná, ale hodila se zde. Úplný závěr mě potěšil, to jakou získali lod na konci - no víc vykecávat nechci. Nápady s velrybami mě zaujaly. Takže režie Nimoye se opět skvěle odrazila na celkové kvalitě, podobně jako u předchozího díla. Takže mě to k nadšené zábavě bohatě stačilo. Další skvělý ST kousek to je. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)
  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • V prvním náčrtu scénáře se počítalo s rolí pro herce Eddieho Murphyho, který je velkým fanouškem Star Treku. Důvodem bylo nejen to, že se Murphy, velká filmová hvězda osmdesátých let, netajil přáním zahrát si v některém Star Trek filmu. Murphy byl totiž se společností Paramount smluvně zavázán. Měl zde hrát moderátora rádia, který věří na mimozemšťany a pak pronásleduje posádku Enterprise, aby dokázal jejich existenci. Poté, co si Murphy přečetl scénář, se však rozhodl, že roli nevezme. (WolfR)

Reklama

Reklama