Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Cestu domov som videl dvakrát. Na ten prvý ma skoro vôbec nezaujal. Chápete, ťažká nostalgia, zostarnutie filmu v každom jeho aspekte a dej, odohrávajúci sa netradične na zemi. Na ten druhý krát mi ale tieto spomenuté veci pripadali naopak ako jeho klady, ponoril som sa do scenára a potešila ma aj milostná vsuvka. Ak sa Star Trek neberie úplne vážne, je to asi lepšie, pretože fóry a hravý príbeh obecne nestarnú, zato triky a výprava rokov už dnes dávno minulých áno. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Solidní zápletka, která tentokrát poprvé přesahuje pouhý děj epizody seriálu. Celé už se to ovšem z velké části odehrává mimo loď Enterprise . Vlastně se to skoro celé odehrává ve 20. Století, tudíž to není až takové Sci-Fi jakým by měl Star Trek být, nicméně na druhou stranu tady je mnohem více prostoru ztotožnit se s postavami. Zejména tu pak vyniknou charaktery Kirka a Spocka. Pro mně je to jeden z těch lepších Star Treků. Lehoučký nadprůměr, 3 hvězdy. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych tak trochu nestandardní díl ST, natočený vyloženě a záměrně chvílema jako komedie. Byly tam okamžiky, kdy jsem se opravdu nahlas smál, jako Čechov tázající se se svým přízvukem za studené války na nukleární lodě nebo Spock vázající si pásek přes uši. Výprava opět fantastická a pravdivé poselství o velrybách. A nemůžu nezmínit, že jsem postřehl Michaela Berrymana, který se se svým obličejem, musíte uznat, pro roli mimozemšťana ve Star Treku narodil! 80% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • Výrobní náklady čtvrtého pokračování činily okolo 23 milionů amerických dolarů. Svými třžbami je daleko překonal a docílil větších zisků než první film z roku 1979. (WolfR)
  • Ve scéně, kde Čechov (Walter Koenig) hledá vojenskou základnu jaderných ponorek, byla pro větší autenticitu použita skrytá kamera. Zmatení policistů je tedy skutečné. (WolfR)

Reklama

Reklama