Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Doprdele lidi vy jste fakt mentálové :D Tak já tenhle díl na základě zdejšího zdrcujícího hodnocení roky odkládám a teď když ho náhodou chytnu v tv zjistím, že je to úplně pohodová svěží jízda plná nadhledu... Výsledné vypointování celé té pouti za nejzazší hranici je sice kapku nedotažené a dalo se z něj vytěžit mnohem více, ale jinak je to fajn zábava a v řadě startrekovských filmů rozhodně nejde o nějaký propadák.. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Plánoval som si dať Star trek maratón na Sky Showtime, ale piatu epizódu som tam nenašiel a tak som využil iné cestičky ako sa k filmu dostať. Síce rozhovory Klingáčov boli bez titulkov, ale v konečnom dôsledku to filmu nijako neuškodilo. Po jeho skončení viac menej chápem prečo v sérii na službe Sky táto epizóda chýba lebo jej chýba takmer všetko, aj keď istý filozofický rozmer má. Podľa hodnotenia na čsfd aj na imdb, kde má od celosvetových nerdov ešte o čosi menej ako na našej databáze (5,5/10) už viem že tento diel som jednoducho mohol vypustiť. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé: strašné efekty! Kým dvojka až štvorka mali na svoju dobu unikátnu grafickú stránku, piaty diel má efekty na úrovni sedemdesiatych rokov. Dej je vynikajúci (hlavne vyvrcholenie), ale večná škoda je, že sa zo Star Treku pomaly stáva zábavka na nedeľné popoludnie prepchatá občas až trápnym humorom. Neviem sa rozhodnúť či postarší Spock na tábore spievajúci pri ohníku je vtipný alebo trápny... asi to druhé. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejstupidnější film ze Startrekovské série (včetně pozdějších filmů s posádkou pod velením Picarda), který nezachrání ani zmíněné kultovní prostředí. Režije se ujal představitel kapitána Kirka William Shatner a zřejmě podle toho to také vypadá. Chybí akce, napětí a vůbec všechno, co ke Star Treku patří. Tímhle filmem jsem byla opravdu značně zklamaná, ještě že se tvůrci, producenti a kdovíkdo ještě nakonec vzpamatovali, natočili Neobjevenou zemi a vskřísili kult ST výbornou Novou generací... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl je jedna z největších pohrom, která se přes fenomén Star Trek přehnala. Film je to opravdu špatný. Hlaví díl viny jednoznačně nese William Shatner. Ten totiž režíruje, asi tak jako když někdo falešně zpívá. Dotyčný se často považuje za zdatného, ale realita je většinou jiná. A skutečně Star Trek 5 je jako hodně falešná až kakofonická skladba. Jednotlivé scény jsou špatně a tak nějak lacině nasnímány a také sestříhány. Scénář také působí spíše jako průměrná epizoda původního seriálu, ale nejhorší je, že Shatner, nejspíše ve snaze herecky rozvinout svou postavu, Kirkovi vetknul také emoce jako dojetí, jízlivost, vztek. Předtím hrál Shatner vždy jen to na co stačil a bylo to dobré, ale zde jehi nešikovná režie jeho nedostatky nejen obnažuje, ale i zdůrazňuje. Málokdy v hodnocení zohledňuji kavlitu speciálních efektů, ale ty zde jsou snad na nižší úrovni než v prvním Star Trek, což asi tolik nevadí, protože jich tu moc není. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Přistávací modul mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus (Koperník). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama