Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhym dielom môj najoblubenejsi film s Kirkovou posadkou. Podla mna ma zo vsetkych filmov najblizsie k poetike serialu. V centre pribehu je trojica Kirk, Spock a Kostra a tentoraz okrem vtipnych hlasok predvedu aj poriadne emocie. Chemia medzi nimi je proste dokonala a miestami dojimava. Ostatni clenovia posadky sice nie su zbytocni a maju par zmysluplnych scen, ale tentokrat su na vedlajsej kolaji. Hlavna zapletka mi tiez pripada klasicky Star Trekovsky filozoficka a mne sa pacila. Dokocna namiesto finalneho zapasu s Klingonmi dôjde k ich zmiereniu. Slabsi je snad len predstavitel Syboka, ktory by potreboval charizmatickejsieho herca. Technicka stranka mi nepripada vôbec zla. Sceny na lietajucich topankach su super a vesmirne sceny su v pohode. Vydaril sa aj soundtrack, ktory obsahuje pekne variacie hlavneho motivu. Sem tam sa nevydarili len niektore komicke sceny, ktore pôsobia nepatricne. Striedanie dramatickych scen s komickymi uplne Shatnerovi nevyslo. Mozno, ze to pôsobilo lepsie v pôvodnom dvojhodinovom zostrihu, ktory nikdy nevysiel. Ale aj tak som s vysledkom spokojny a podla mna sa jedna o dost podhodnoteny diel. 8/10. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší film ze staré startrekovské filmové série. Zatímco předchozí Cesta domů byla vyloženě vtipná a zábavná, Nejzazší hranice je o poznání nudnější, filozofičtější a tuším, že v porovnání s ostatními díly i snadno zapomenutelná. Nějaké ultimátní záporáky zde nehledejte a stejně tak jakékoliv novátorské prvky Shatnerovy režie. Uvidíme, jak si povede posádka Enterprise příště. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Je zde citit velmi citelne konec tehle generace v cele s Williamem Shatnerem a Leonardem Nimoyem. Vice nez nejaka akce se tu sedi u taboraku a filosofuje se. Pro me asi nejzajimavejsi namet ze vsech startreku, ovsem sem to nepatri. Nekam do jineho filmu, ale ne do star treku. Mrzi me to nejvic, protoze prave tenhle druh filmu, filozofujici sci-fi, ja miluju ovsem porad musim ctit znacku Star Treku. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kapitán Kirk už se vzepřel spoustě autorit – nadřízeným, Romulanům, Klingonům, inteligentním padouchům... a poradil si naposled i s párečkem velryb. Kam se dá ještě dále jít? Duel Kirk vs. Bůh? Sem s tím. Škoda, že to co všechno předchází je naprosto nezajímavá a zbytečná omáčka bez jediné špetky napětí. Ale nepochopte mě špatně, i ten konec je vlastně naprosto dementní. 35 % ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ST film vůbec, s paradoxně nejhoršími efekty. Proč? Inu, je tam Goldsmithova nádherná hudba-300% Je tam perfektní humor, který sice ve ST moc nemusím, ale spolu se skvělou ST IV zde rád udělám vyjímku-100% Většinu filmu ovládá svatá ST trojice: Kirk, Spock, McCoy- 200% a je tam ta nejúžasnější psychologická sequence v dějinách ST. Sybok osvobozuje mysl Spocka a hl.McCoye, kteréžto odhalení,mě posadí na zadek, pokaždé když to vidím. Takovou sílu to má. Ovšem pokaždé, mě též nadzvedne, když si uvědomím, že se nikdy nedovíme, co by ukázal Kirkovi. Grrrr! Esence TOSky. Nejlepší komentář Skejpr a honajz2. Z očividných důvodů. P.s. ano, já vím, je zde docela dosti zkratky ST, ale jinak to nešlo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama