Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernymu hodnoceni a po kecech Shatnera u tretiho a ctvrtyho dilu, jak je vlastne skvelej reziser a Nimoye naucil vsechno, co umi, jsem cekal naprostou katastrofu. Ta se sice nekona, ale porad se to radi mezi jeden z nejslabsich Star Trek filmu. Vlastne tu nemuzu najit nejakej vylozene klad. Pribeh je sice zajimavej, ale nejsem si jistej, jestli je hledani Boha zrovna idealni tema pro Star Trek, navic je dej odlehcenej spoustou vtipku, coz by sice nevadilo, jenze zatimco ve ctvrtym dilu to bylo pochopitelny a vcelku i logicky, tady misty postavy jednaj jak paka. Dalsi problem je v tricich, minimum jich je sice peknejch, ale vetsina je o tridu slabsi nez v predchozich dilech, coz je problem. No a nejzasadnejsi problem je, ze film proste nema tempo, neni napinavej ani nejak zvlast sviznej, vlastne tu neni zadnej vylozene zaporak a skoro ani zadna akce. Shatner to proste neukociroval, kecal do scenare, nasral se do rezie a vysledek je takovej rozplizlej a nic moc. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ môj najslabší Star Trek, aký som videl. Vytratil sa duch a originalita, námet o ničom, dej nudil, kopec zbytočných scén, ktoré nezachraňujú ani vtipné sekvencie, ktoré tam nasilu pchali. Herci si odviedli štandard aj keď to mohlo byť lepšie. Očakával som aspoň poriadne vyústenie deja, no dostal som plochý a nezaujímavý záver, v ktorom bolo vidieť odfláknutie scenára, minimum rozpočtu a nechuť zaujať. Film mi pripadal, ako jedna epizóda zo stupidného seriálu. Je to ledva priemerný film, no ja sa prikláňam k nižšiemu hodnoteniu. 50% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nedalo by sa vyslovene povedať, že je to zlý film. Rozhodne nenarúša žiadnu zo zaužívaných štruktúr, ktoré boli vytvorené v iných "star trek" filmoch. Nemá nejakú výraznejšiu scénu čo mu ako u predchádzajúcich filmoch, trocha podráža nohy, ale v konečnom dôsledku to nie je zlé. Scotty, Spock a Kirk tvoria zohranú trojicu, ktorá hláškuje, zachraňuje a behá z miesta na miesto a práve na to som si už akosi zvykol. Nevadí mi to, a baví ma na to pozerať. Plus je to všetko umocnené krátkou stopážou, teda aspoň kratšou ako u predchodcov, takže film má aj rýchlejšie napredovanie. Možno len to haló okolo zeme zasľúbenej bolo miestami až priveľmi prehnané. A rovnako ako to býva aj koniec. Ktorý sa snaží vždy spraviť nejakú moralizujúcu bodku za každým star trek filmom. Ale inak nemám čo vytknúť. Aj keď nejaký poriadny záporák by sa konečne hodil. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Row row row your boat gently down the stream merrily merrily merrily merrily life is but a dream. Je pravda, že speciální efekty vypadají spíš jako ze začátku 70. než z konce 80. let a Nimoy působí trochu unaveným dojmem, ale celé je to takové hravé, odlehčené a zároveň se zde s lehkostí Star Treku vlastní, bere do parády atraktivní téma víry. / Bůh: "Potřebuji vaši loď". Střih na hlásícího se Kirka.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Shatner to zkusil s náboženstvím a dopadlo to doooost průměrně. Na jedné straně slušná kamera i kulisy, na druhou triky, které snad musely být záměrem, a scénář, snažící se být tak strašně cool, až je to docela nuda. První půlhodinka hodně navnadila ("kempování" se Spockem je vzrůšo), ale jinak jedno velké nic, narvané až po okraj WTF momenty (Spockův brácha, McCoyův táta, Bůh...). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Fanoušky i kritiky je tento film označován jako nejhorší z šestice klasických Star Trek filmů. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 11. října do 28. prosince 1988 v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama