Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Celý ten námět o falešném bohu a pomýleném prorokovi rozhodně aspiruje na to nejlepší, co jsem z celé série kdy viděl. Jenže řeč peněz hovoří jasně. Pakliže se v předchozím filmu tolik osvědčil humor, dáme ho sem taky. A abychom si zajistili víc projekcí, zkrátíme to na nějakých sto minut, aby nám diváci neusínali. Hlavně, aby tam byli Klingoni. A když si navrch Kirk se Spockem a Kostrou zazpívají u táboráku, to přece nemůže škodit, ne? Toliko k logice, s jakou studio k filmu přistupovalo. Upřímně, s tímhle případem by se nejspíš důstojněji vypořádala mnou nenáviděná, politicky korektní nová generace ve svém vlastním filmu. Akorát by to nebyla zábava ani za mák. I přes tu zkratkovitost, několik katastrofálních pokusů o humor a proměnlivou kvalitu zvláštních efektů to vůbec není tak hrozný film, jak jsem si pamatoval. Jen bych ho nepouštěl někomu, kdo předtím žádný Star Trek neviděl. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmy s původní Kirkovo posádkou je to jasných a průměrných 40-50%. I když náznaky lepších časů tam jsou, všechno se to utápí ve slaboučkém tempu a hlavní myšlence i nedomrlé pointě a vlastně v celém scénáři. Vtípky, které často zachraňují, co se dá, jsou někdy až za hranicemi, nastolenými čtvrtým dílem. Ještě že se vrátil Jerry Goldsmith a tahá Shatnera z bryndy, i když také nedostává tolik prostoru, kolik by si zasloužil. Naštěstí ústřední trio nesleze z plátna. Jinak celkem nuda._Goldsmith je bůh, proti tomu není argument. S postupem času mě Nejzazší hranice celkem začíná bavit. Největší zádrhel nevidím v režii, která je podle mě na zpracovávaný materiál celkem dobrá, ani v nejhorších tricích z celé kolekce. Pro mě je to scénář, který je jednoduchý, což by tolik nevadilo, ale hlavně tak zvláštně dementní, což si ST nezaslouží. Zkratkovitost hraje velkou roli, díky ní spousta momentů vyznívá parodicky. Je to největší ST komedie a jedno z těch větších wtf mainstream sci-fi. Přidal bych na rozpočtu, 15 minut na stopáži (věnované většímu prokreslení postav a situací, lepším trikům), a pak by mohl film vyznít konzistentněji a seriózněji, neboť hlavní myšlenka o něčem mocném za velkou bariérou je pro sci-fi geeka skvělá, silná a lákavá. Přidávám půl hvězdy. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neni to az tak spatne jak jsem podle hodnoceni ocekaval, ale nejslabsi Star Trek film do te doby to urcite je. Stale jsou zde ale super sceny na zemi v narodnim parku, pisecne prostredi planety Nimbus III, setkani s bohem, nebo navrat hudby Jerryho Goldsmithe, takze co nabidnout to ma. 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A mě tohle docela bavilo. Je to takové místy docela naivní a nesnaží se to o akci, což mi ale nijak nevadilo. Seriál nemám nakoukaný, ale s těmi postavami jsem se celkem snadno sžil a dalo se s nimi tuhle rádoby filosofickou podívanou projít. Kirk, Spock a Bones jsou výborní a stojí to hlavně na nich, ale oni se zapojí i ostatní. A tak nějak to prostě stačí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé: strašné efekty! Kým dvojka až štvorka mali na svoju dobu unikátnu grafickú stránku, piaty diel má efekty na úrovni sedemdesiatych rokov. Dej je vynikajúci (hlavne vyvrcholenie), ale večná škoda je, že sa zo Star Treku pomaly stáva zábavka na nedeľné popoludnie prepchatá občas až trápnym humorom. Neviem sa rozhodnúť či postarší Spock na tábore spievajúci pri ohníku je vtipný alebo trápny... asi to druhé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno