Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

kinej 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl Star Treku je asi hlavně pro ty nějvěrnější fanoušky, neutrálnímu divákovi nemá The Cage moc co nabídnout. Největším problémem je, že film působí strašně lacině. Všechny kulisy a kostýmy jako by byly vyhrabány ze skladišť filmových ateliérů po tom co si své již odsloužily v jiných filmech. Navíc mentální kamufláž není zrovna nejatraktivnjěším tématem. Cítím z toho snahu ukazovat co nejvíce sci-fi, za použití těch nejlacinějších prostředků Na druhou stranu je celé to zpracování poměrně roztomile naviní. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Pilot, který vlastně není pilotem. Z posádky klasické serie tu je akorát Nimoy a Barrett a to zde neměl Nimoy takovou roli jako měl v následující serii. Epizoda navíc nebyla na obrazovkách původně vysílána a záběry z epizody později pustili na obrazovky v rámci dvojepizody Zvěřinec I. a II. Jinak solidní epizoda, když pominu efekty, dějově přesahuje i takový TNG pilot. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dalo by se rici Pilot slavneho sci fi serialu Star Trek. Jako takovy si stoji velice dobre, precijenom jsme v roku 1966 a televize se urcite nehrnuly prilis investovat do takhle nejisteho projektu. Tenhle pilot je taky zajimavy tim, ze se v nem nevyskytuje jeste kapitan James T. Kirk, ale Christopher Pike. Vlastnici si totiz nechali pustit tento pilot a ac se jim libil prisel jim prilis vedecky, tak se rozhodli to vzit odznova, vymenit celou posadku a udelat serial poutavejsi. Tolik k historii Star Treku a ted k samotnemu dilu. Pribeh je opravdu pomerne slozity a na tehdejsi dobu mohl pusobit prilis vedecky a nepoutave. S tim nelze nez souhlasit, presto se autori s tematem docela slusne ztotoznili a patrne je to, ze ze svych moznosti vyzdimali opravdove maximum. Pro me jako zacatek jednoho neuveritelneho dobrodruzstvi jde o dobry pilot. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasický, hodně naivní (ale to s tím souvisí) pilotní film k jednomu z nejslavnějších seriálů všech dob. Zajímavý nápad se vzpomínkami a fůra dalších na dnešní dobu trochu směšných nápadů (jakýsi barbarský válečník apod.). Ale pořád je to sci-fi klasika a jeden z úhelných kamenů televizní vědecké fantastiky. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Povedený pilot se zajímavou zápletkou (tehdy jistě dost originální), ve které je vám skoro i jedno, že i když se podíváte na všemožná místa světa, nevystrčíte ani půlku nožky z papundeklového studia. Těšil jsem se na mladého Spocka, ale první housle tady hrál Hunter alias Pike a je škoda, že se tenhle kapitán už pak v dalších dílech neobjevil, až tedy nečekaně po dlouhých 43 letech... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • V související dvojepizodě "Zvěřinec", odehrávající se po 13 letech, se kapitán Pike (Jeffrey Hunter) vrací na planetu Talos IV, aby zde po nehodě, která ho zmrzačila, klidně dožil v iluzi zdraví. Epizoda je složena převážně ze záběrů pilotního dílu "Klec". V nových záběrech byl Jeffrey Hunter v roli kapitána Pikea nahrazen hercem Sean Kenney. (Doctorow)
  • V tomto pilotním filmu se objevuje termín hyperpohon, v originále „hyperdrive“, který byl později nahrazen známým termínem warp pohon. Hyperpohon následně proslavily filmy ze série Star Wars. (mirliflore)
  • Existují dvě verze tohoto dílu. První, původní barevná 35mm a druhá, rozšířená o komentář Gena Roddenberryho a s použitím několika scén v černobílém 16mm filmu. (Doctorow)

Reklama

Reklama