Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně rozhlasová hra Bitva na kopci se v roce 1987 dočkala dvojího zpracování. V Činoherním klubu v Praze měla svoji divadelní premiéru, v brněnském televizním studiu dostala filmovou podobu. Hořká komedie je hereckým koncertem především pro Petra Čepka a Oldřicha Navrátila.Jejich ironické slovní souboje, kde se pouze z mužské ješitnosti směšně hádají o svá stanoviska, se odehrávají na nedělním výletě. Původně příjemné odpoledne na památném kopci, kde se kdysi odehrála velká bitva, je výpovědí o lidské nesnášenlivosti a vnitřní prázdnotě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

blackrain 

všechny recenze uživatele

To byl nedělní výlet za všechny prachy. Naďa Konvalinková hrála hloupočkou a jednoduchoučkou husičku. Evelyna Steimarová toho na hraní moc neměla. Byla spíše na okrasu. Oldřich Navrátil byl soupeř Petra Čepka. Ještě, že s k tomu kopci blížila bouřka, alespoň se pak něco skutečně dělo. Byli horší než malé děti. Radši bych to viděla na divadle a nebo slyšela v rozhlase. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Jestli někomu něco natrhnou, tak si to přečtu v novinách." Štvorica na nedeľnom výlete v žiguláku s nálepkou "rallye" na prednom skle zaparkuje pod vŕškom a s nákladom občerstvenia sa vyštverá na kopec. Tam sa páni Čepek a Navrátil počnú šermovať egami, zatiaľ čo dáma Konvalinková sa pokúša priblblým spôsobom situáciu skľudniť a dáma Steimarová ignorovať. Dialógy obsahujú zopár dobrých hlášok, jemnú esenciu novej vlny a nadmerné užitie slova "děcka". Herecky vynikajúce, ale inak mám dojem, že by to lepšie fungovalo v divadle alebo rozhlase. Tri posedy v mravenisku. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Nejdřív ňáký hihihi a hehehe, pak ňejaký kecy a konec? Je mi líto, ale to bylo málo i na 40 minut. Né že by Jarin i Olin nebyli takřka dokonalými dementy, Petr Čepek vždy dokázal zahrát cokoliv a Oldřichu Navrátilovi stačilo vzít si fešáckej plastovej kšilt (pro případ, že by to pomalejší divák nepochopil). Dokonce i volba Nadi Konvalinkové byla sázka na jistotu. Jen Evelyna Steimarová tam byla jaksi navíc - režisér nejspíš plánoval, že něco vystaví přes mokré tričko či snad bez něj, ale pak se na to vybodl a tak řekla jen pár slov a na konci ostatní odvezla (očividně zpátky do ústavu). Avšak obsah? No jako rozhlasová hra by to i fungovalo, jako film ale ne. Uškvařit je na konci ten blesk, tak přimhouřím oko. Nebo alespoň vynechat ten prázdnej úvod. Nestalo se však ani jedno a proto docela zklamalo. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dva chroničtí neurotici vyjedou se svejma paničkama na výlet. Jedna je pitomá puťka (Konvalinková), druhá zažívá asi prozření a drží skoro celou dobu hubu. Problém je, že vzniklý egoistický souboj obou pánů je totálně o hovně. Copak se nedala hra ješitné stupidity vystavět na něčem malinko zajímavějším, než je hádka o příchodu bouřky? Takhle to vypadá spíš jako souboj uprchlých bláznů než náhlé vzplanutí dávno dušených agresí. Pro mě slabota. 40% ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Odehrané výborně, jak taky jinak, když Čepek a Navrátil v nejlepších letech, ale při prvním zhlédnutí to bylo lepší. Napodruhé už patrné nedostatky a plytkost scénáře. Hrát to někdo jiný, bylo by to o ničem. Konvalinková standardně v roli hloupé husy přehrávala už moc. Sledovat to jako rozhlasovou hru, asi by se u toho dalo i zaspat. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama