Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že byl předcházející film neakční bylo omluvitelné a pochopitelné vzhledem ke zcela neakční, spíše filosofické zápletce. Že však není akční Khanův hněv, který se však po celou dobu akčně snaží působit, je neomluvitelné. V konečném výsledku Khanův hněv nepůsobí jinak, než jako ultralevný a nudný plnometrážní televizní film ani ne na nedělní večer, jako spíše podvečer. A mám dojem, že přesně v tomhle čase jsem v televizi Khanův hněv před lety viděl poprvé. Abych pravdu řekl, silně to otřáslo mým odhodláním postupně shlédnout všechny startrekovské filmy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Stejné herecké obsazení, jako v prvním filmu. Zde akorát přibude Khan. Toho si ve filmu zahrál Ricardo Montalban. Hudbu tentokráte komponoval James Horner. Režisér Nicholas Meyer spolupracoval z Gene Roddenberrym, podle jehož předlohy se film natáčel. Tento příběh se odehrává ve 23 století. CITÁT - Romulanské pivo........... Ve 26 minutě je použit stejný záběr, jako ve filmu prvním. Dopravní modul prolétá kolem kosmické lodě Interprise, podle levého boku. Loď je osvětlená, a ikdyž se modul dostane do světla, nevrhá na boku lodi žádný stín, ale na jeho povrchu je vidět výrazná světelná změna. DIALOG : PORUČÍK SAAVIK ( Kirstie Alley ) - Kirk je tak......lidský. SPOCK ( Leonard Nimoy ) - Nikdo není dokonalý.......... CITÁT - Warp pět !!.......... Co je více ohrožuje ? Projekt Genesis nebo snad sám Kapitán Kirk ? Khanův hněv je obrovský. Zajme loď Reliant - NCC 1864 - a blíží se s ní k Interprise - NCC 1701 - . Pravidlo Klingonů zní - CITUJI - Pomstu je nejlepší servírovat za studena......... V tomto snímku je Spock obviněn kapitánem Saavikem ze lži. Spock na to reaguje slovy - CITUJI - Jenom jsem přeháněl.......... Pěkný příběh o pomstě, smrti a novém životě. ..........lety vesmírné lodě Interprise budou stále pokračovat. Jejich nekonečným posláním je zkoumat podivné neznámé světy, nové formy života, nové civilizace.....a s odvahou zkoumat místa, kam lidská noha nevkročila.......... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre netrekkies asi najpristupnejsi zo starych Star Trekov, kedze pribeh obsahuje standardneho zloducha, ktory sa chce pomstit Kirkovi. Nastastie sa nezabudlo aj na nejaku tu myslienku, takze tentoraz a pojednava o tom ako je clovek schopny vysporiadat s ulohou pri ktorej musi celit smrti najprv nanecisto pri teste Kobayashi Maru a na konci v dojimavom finale aj natvrdo. Takze trekkie sa filozoficky nazral a aj fanusik tupej akcie zostal cely. Tento diel ma konecne dynamicke tempo. Skvele akcne sceny, ktore aj po rokoch posôbia trikovo perfektne. Finalna bitka dvoch vesmirnych lodi mi pripomenula bitky ponoriek, co mi dokonale sedi. Ricardo Montalba je pôsobivy zaporak, ktory vyvola strach aj respekt. Akurat trekkie, ktori videli serial sa pousmeju nad jeho schopnostou dokonale si pamätat aj ludi, ktorych nikdy nevideli, kedze Chekov v dobe, ked sa v serialy objavil Khan este nehral. Ale som rad, ze mal tentoraz dost velky priestor. Na rozdiel od Sulu a Uhury, ktori su zase do poctu. Schotty ma niekolko vydarenych hlasok a v centre deja je znova hlavna trojka Kirk, Spock, Kostra a tentoraz si uzijeme dostatok ich vzajomneho popichovania. Z novych postav zaujme Kirstie Alley ako Saavik. Skoda, ze ju v dalsich dieloch preobsadili. Dozvieme sa aj nieco o sukromi Kirka. Pacilo sa mi, ze posadka ma konecne poriadne uniformy. Hudba je znova fantasticka. Takze vysledkom je spickove akcne sci-fi, ktore nezabuda aj na myslienku a to cele v Star Trekovom prostredi s postavami, ktore mam rad. 8/10. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pověsti nelhaly a druhý film ve Star Trek sérii obstál a hlavně nezklamal. The Wrath of Khan je nejlepším filmem z této série z jediného prostého důvodu - funguje totiž jako samostatný film. Nemusíte se na něj ani dívat jako Star Trek film, nemusíte znát epizodu, ve které se Khan dostane na tu planetu, nemusíte znát nic, ale přesto se k vám všechny informace dostanou více než srozumitelnou formou a hlavně témata, která se tímto filmem proplétají, jsou univerzální. Tenhle film hlavně funguje jako skvělé sci-fi, takže jak jsem už napsal, i lidé, kterým Star Trek moc neříká, by měli být spokojeni. Navíc zde nemáme zrovna happy end… Tenhle díl si zaslouží pověst, kterou má. Definitivně nejlepší Star Trek film ze všech. 100 %. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování filmového zpracování seriálu Star Trek se mi líbilo o něco více, než předchozí díl, a to nejspíš hlavně proto, že mě konečně dokázal alespoň trochu udržet pozorným (ale musel jsem se při tom hodně soustředit). Zatím co v jedničce byla hlavním cílem filozofie, zde to spíše vystřídaly akční prvky a to se mi hodně líbilo, některými místy film působí dokocne přímo hororově - například když dvojice prozkoumává zkroskotanou loď, potom vyjdou a tam stojí skupina tajemně odděných lidí. Herecké výkony jsou opět na nejlepší úrovni a zamlouvalo se mi, že zde dostal o něco více prostoru Leonard Nimoy v roli Spoka. Speciální efekty tu jsou na svou dobu docela obstojné, ačkoli se s takovým Star Wars vůbec nemůžou rovnat, ale stále lepší než v jedničce. Na příběhu filmu mám jedinou poznámku a to tu, že konec měl nastat již v jedné hodině, kdy se obě kosmické lodě střetnou proti sobě a jedna z nich (nebudu prozrazovat) tu druhou poškodí natolik, že by stačila jedna rána a byl by definitivní konec. To se však nestalo a proto mě potom ještě čekala další téměř hodina, kdy se z filmu stala "hra na honěnou", kdy se obě lodě střídavě střetávaly, ničily a potom zase oddalovaly. Trochu mě také mrzel konec, ve kterém zemřela má nejoblíbenější postava, kvůli jsem se také na tuto sérii začal dívat, ale naštěstí se údajně objeví i v dalších dílech, a snad také živá. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Khanova (Ricardo Montalban) poslední slova jsou citací z románu „Bílá velryba“ od Hermana Melvilla, který (pro Khana poměrně sebeironicky) pojednává o marnosti touhy po pomstě. Bohužel autoři českého dabingu si tuto spojitost neuvědomili a zvolili pro Khana zcela jiná slova. Pokud by byly použita slova z českého překladu „Bílé velryby“, řekl by Khan: „Ze srdce pekla budu po tobě bodat. Z nenávisti na tebe vyplivnu poslední svůj dech.“ (vojtaruzek)
  • Natáčelo se od 11. listopadu 1981 do 28. ledna 1982 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Původně měla ve filmu figurovat ničivá federační zbraň The Omega System. Jelikož se však k mírumilovné Federaci moc nehodila, byla nahrazena terraformačním zařízením Genesis. (mirliflore)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama