Reklama

Reklama

Rubber's Lover

Japonsko, 1996, 91 min

Obsahy(1)

Skupina vědců provádí tajné pokusy na lidech z ulice. Používáním drog ovlivňujících činnost mozku vystavují své "pacienty" hrůznému vědeckému mučení, které však často končí brutální smrtí. Dva vědci se nakonec rozhodnou aplikovat své pokusy i na svého kolegu. (Terva)

Recenze (25)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nudná mrdka. Vědci si nedají pokoj, dokud svůj zvrácený výzkum nedovedou do vyšinutě sebedestruktivního konce.. Já tyhle asijský těžkotonážní bizardnosti obecně moc nemusím, a tohle je zatím dno. Pořád někdo někde trapně řve, heká nebo šílí a člověk ví hovno co se děje. Kéž by to aspoň bylo nechutný. Za každou cenu nenormálnost - nasrat. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vědci provádějí v podzemním komplexu pokusy na unesených lidech za cílem uvolnění jejich psychické energie, tedy stvoření nadčlověka. Do subjektů vpravují éter (např. rektální injekcí), pouští jim do mozku extrémně hlasité pazvuky a umisťují na ně různé bizarní přístroje, čímž jim způsobují nesnesitelné utrpení (a u méně odolných jedinců i explozi), dokud se celé snažení nezvrhne v poněkud frankensteinovskou noční můru. Zatímco u Tsukamota (Tetsuo) vychází z bolestivé konfrontace těla a technologie více poznamenané právě tělo (jako tělo-zbraň), u Fukuie je to spíše lidská duše a psychika. Tsukamoto také více zdůrazňuje industriální charakter proměny, jdoucí ruku v ruce s tím, že větší část děje je situována v kulisách ocelobetonové džungle. RL se naproti tomu odehrává převážně jen v omezených prostorách jedné laboratoře, tudíž lze s trochou nadsázky říci, že je to vlastně takový kyberpunkový kammerspiel. A v neposlední řadě: v obou zmíněných filmech je zásadní (v japonském kontextu obvyklé) propojení sexu a sadismu a zdůraznění sexuálního charakteru zásahů do hmoty lidského těla á la Cronenberg. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak další Fukui, tentokrát nejlépe charakterizovatelný jako řev, řev a řev. Je znát jistá podobnost a inspirace jeho starším Pinocchiem, případně i fenomenálním Tetsuem. Rubber´s Lover, ač se zdá, že se nejvíce věnuje i rozvoji dějové stránky, mi přišel velmi zmatený a neustále jsem měl problémy rozeznávat jednotlivé postavy, ať už zmateností, tak i absencí něčeho co by pevně připoutalo mou pozornost, I tentokrát mam pocit, že další projekce by výrazně pomohla, ale jestli se k ní odhodlám, to je ve hvězdách. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Nebudu to dlouho natahovat a tento snímek doporučim všem těm, kteří si po shlédnutí Tsukamotova TETSUA řekli, že by bylo docela fajn, dočkat se někdy v budoucnu volného pokračování, avšak TETSUO 2 - BODY HAMMER jejich očekávání zdaleka nenaplnilo... Zkrátka a dobře další lahůdkovej, do black & white hozenej, kyberdelickopsychedelickej trip z Nipponu !!! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divný film, že ? Veľa komentujúcich spomína TETSUA. A myslí, že je to očividné. Atmosféra, výprava atď, všetko ako keby bolo z TETSUA vyrvaté a narvaté tu. Už samotný spomínaný film nebol pre mňa ktovieako kultovou záležitosťou ( išlo skôr o ´´divnosť´´ ktorú treba vidieť ). Podobne je to aj pri tomto snímku. A prosím, vie my niekto vysvetliť, prečo japončíci tak strašne revú ( lenže oni to robia aj v romantickom filme )? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama