Reklama

Reklama

Kirkův přítel Gary Mitchell se promění v božskou bytost. (SkyShowtime)

Recenze (43)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek pilot po druhé a znovu výborně fungující, hyper-klaďas Pike byl nahrazen James T. Kirkem (což je přeci jen o něco zajímavější postava) a některé vedlejší postavy dostávají jasné kontury (tedy, ty "některé postavy" jsou de facto jenom pan Spock) a je přítomna puška s tak těžkopádným a nepraktickým designem, že je jakýmsi podvratným způsobem krásná (uííí). Jinak se vlastně jedná o celkem klasický díl originální série, jen je škoda, že nepřišel někdy v pozdějších fázích seriálu, neboť pokud by byli vztahy mezi postavami více rozkresleny, mohl by mít výsledek mnohem větší náboj. " Kapitánův deník, hvězdné datum jedna, tři, jedna, dva celé čtyři... " ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Odvysielaný oficiálny pilot seriálu Star Trek. Kvalitatívne ho možno porovnať s neodvysielaným pilotom, efekty, kulisy a dekorácie zostali samozrejme na rovnakej úrovni, opäť je tu zaujímavý dej - otázka sústredenia priveľkej moci v rukách jediného človeka, etická otázka zabitia priateľa pre záchranu väčšiny a podobne. Žiadnu veľkú akciu ani efekty nemožno vzhľadom na dátum vzniku očakávať, napriek tomu ide o celkom slušne a viac-menej inteligentne strávený čas. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|90%| Skvělá epizoda. Musím opět pochválit, že na tu dobu, bylo vše natočeno vzhledem k nízkému rozpočtu a nulových technik perfektně. Jako neříkám, že vše bylo nějak vypilované k nejvyšší dokonalosti, ale přesto nemůžu nic po této stránce vytknout. Skvělá herecká sestava, myslím tím postavově i, že každý herec měl zajímavou postavu a charakter. Nejvíc se mi líbila amtosféra, bylo zde cítit napětí mezi postavami atd. To se v dnešní době a v novodobých filmech nestává pokaždé už. William Shatner má své nezapomenutelné charisma, ostrý a má velkou autoritu. Druhý mě zaujal herec Spocka a hlavně Spockova velmi zajímavá postava. Efekty byly staré, ale splnily svůj účel - s tím jsem problémy neměl. Příběh byl v tomto případě jeden z nejlepších. Nepředívatelnost, velké napětí, hlavně při finální scéně, kdy jsem absolutně nevěděl jak to dopadne a to jsem přemítal asi 3 možnosti a nakonec se tak stalo jinak, což je pochopitelně dobře. Hudba byla standartní. Ještě bych vypiloval více nápadů, páč toto mohlo mít o něco větší potenciál, ale to už je vedlejší. O akci v tomto případě vůbec nejde. Porucha lodi nebo akčnější finále - to je celé, mě zaujal příběh, postavy, atmosféra a nápady. Myslím si, že v tomto případě nemá cenu abych to nějak déle rozebíral. Mě to bavilo, takže nakonec tu pátou hvězdu s čistým svědomím dávám. Stará klasika to prostě je. ()

LetztesBiest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Klec" se mi sice líbila o trochu více, ale tohle také nebylo vůbec špatné. Jestli to takhle půjde dál, tak mám nejspíše novou závislost :) // Druhé shlédnutí: tak závislost opravdu vznikla a podruhé se mi tenhle díl líbil ještě o něco více - jedinou vadou je, že v něm ještě nevystupuje můj oblíbený doktor McCoy, ale i tak těch 5* dám. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda TOS ve skutečnosti vysílaná až jako třetí, která porazila The Cage a Kirk a spol. tak získali křeslo na Enterprise. Z hlediska celého seriálu slabý průměr, dějově horší než The Cage, ale posádka prostě lepší než Pikeova. Spock je jediná postava v obou pilotech, ale ještě nemá finální vzhled a chování. To platí i o uniformách. Velmi mladý Scotty se jen mihne a McCoy ještě chybí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Když se v záběru objeví náhrobek určený pro kapitána Kirka (William Shatner), lze na něm spatřit jméno James R. Kirk, nikoliv James T. Kirk (T – Tiberius). (Lorge)
  • Představitelka Yeoman Smith - Andrea Dromm - byla v té době populární modelkou. Říkalo se, že k roli jí dopomohlo Roddenberryho sukničkářství, což ona popřela. Na každý pád se rozhodla dále v seriálu neúčinkovat, protože si myslela, že nebude mít seriál budoucnost a nijak se v něm neproslaví. Paradoxně si sice rok poté zahrála v komedii Come Spy with Me (1967), ale šlo o její poslední filmovou i televizní roli. (honajz)
  • Po pilotním díle málem Gene Roddenberry postavu Scottyho vyškrtl, protože si nemyslel, že je v seriálu inženýra zapotřebí. Přemluvil ho Doohanův agent Paul Wilkins. (mirliflore)

Reklama

Reklama