Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemný film s nekomplikovaným scénářem a hromadou konfliktů, které je třeba vyřešit. Antonio Banderas předvádí velmi dobrý herecký výkon a svým vlněním jasně dokazuje, že pochází ze země tance, Španělska. Liz Friedlander sice není příliš dobrý režisér a se snímkem si poradil o trochu hůře než jeho ženský protějšek Anne Fletcher, přesto však nepovedený střih ničí tempo jen minimálně. To nejlepší však přichází v samotném závěru, ukončením snímku jsem byl překvapen stejně tak jako originální motivací hrdinů. Tenhle kříženec snímků Sestra v akci a Let's Dance má tak rozhodně pár es v rukávu. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Přestože to vypadá, jako by se s hudebně tanečními filmy, ve kterých víceméně je vidět stereotyp v podobě hudba Ti pomůže dostat se ze způsobu života, který žiješ, roztrhl v poslední době pytel, dle mého názoru je tento film velmi příjemným, a to z několika důvodů: hlavní postava opravdu žije a opravdu dělá to, co ve filmu (tj. učí děti z veřejných škol tančit), vynikající hudba, výborný výkon Antonia Banderase i mladých lidí, z nichž někteří nejsou herci a scéna(y) s tangem. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tanci ... a hlavně o životě. Dobře - pokud mám být upřímná: Téma není na první pohled až tak originální - a kromě toho Pierre Dulane své žáky přesvědčil na můj vkus příliš lehce a poklidně, bez ostrých střetů. Nicméně snímek má pravdivý základ. Pierre Dulane je světově uznávaným tanečníkem a učitelem tance, který založil "Dancing Classrooms" - program výchovy prostřednictvím tance, který využívá řada veřejných škol v New Yorku. Pro film byl příběh pravděpodobně z velké části upravený a zdramatizovaný, aby byl dostatečně atraktivní … ale o to tady neběží. Občas chci věřit na pohádky - a tohle je milá a přívětivá pohádka na dobrou noc s bravurně zvládnutými tanečními čísly … jsou dny, kdy víc nepotřebuju. ()

lili6 

všechny recenze uživatele

Klasický námět napravení mladých černých amerických teenagerů naprosto cizím člověkem, který si získá jejich důvěru. Naleznou tak úctu nejen k sobě, ale i k ostatním lidem a dostanou možnost zapřemýšlet o tom, jak mohou změnit svůj osud. Řekla bych, že skoro totožné se sestrou v akci a pododnými náměty...koukatelné, pohodové, jinak nefascinující :) ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Neporozumela som tomu nízkemu hodnoteniu. Prečo tak málo? Malo to všetko, čo dobrý film o tanci obsahuje. Malo to úžasných tanečníkov, skvelý soundtrack, pochopiteľný príbeh pri ktorom si užijete, každú sekundu ponúkaného tanca, Antonia Banderasa v hlavnej úlohe. Veľmi dobrú nikým a ničím nerozklepanú kameru. Každá jedna scéna bola zrozumiteľná a jasná. Scenár v poriadku, čo chcete pri tanečnom filme nejaké prejavy?Pripomenulo mi to vlasný venček, chuť tancovania a toho, že v tom okamihu, ste tam iba vy a hudba. Jediné, čo sa mi nepáčilo, bolo niekoľko nepotrebných scén, film by sa o niečo skrátil a mal by ešte väčšiu dynamiku. Inak ale nič. 80% Teach me how to dance.:D ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama