Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (844)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dnes keď niekto fajčí vo filmoch, tak je to psychopat alebo Európan.“ Osobne zastávam názor, že vtip sa dá urobiť skoro zo všetkého – výnimkou je znásilnenie a šikana. Pokiaľ medzi tieto „neprístupné témy“ rátate aj cigaretami spôsobenú smrť, asi tento film nebudete mať radi. Ak ale nemáte vo svojom okolí nikoho, kto mal/má rakovinu pľúc, užijete si skvelého Aarona Eckharta a scény, v ktorých nás sarkastický Jason Reitman zmanipuloval tak obratne, že keď sa objavili kladné postavy (i keď je diskutabilné, nakoľko zastupujú William H. Macy s Katie Holmesovou Dobro a nakoľko skôr svoju zakomplexovanú peňaženku), prajeme im smrť. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nick nelže a ani pravdu neskrývá... On ji pouze filtruje. (A)morálně flexibilní snímek, který není nepodobný filmu "Lord of War". Eckhart zraje každým novým filmem a Jason Reitman hned svou prvotinou (myšleno "komerční") potvrdil že je režisérem, který umí inteligentně a velmi vtipně zpracovat nelehké téma a vůbec nevadí, že snímek je pouze sletem jednotlivých černým humorem a satirou prolezlých scén. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Reitman .. Film uspěl tak napůl. Satira na tabákový průmysl se celkem daří, ale chybí mi něco ostřejšího, něco pamětihodnějšího zkrátka něco výživnějšího. Co to mohlo pohřbít úplně je morální linka, naštěstí z ní vybruslí tvůrce přijatelným způsobem. Kolem a kolem zbyla vlažná kritika, naplněná hutnou porcí příběhové vaty mezi kterou jsem se od srdce zasmál jen párkrát, což je málo. Vyšroubovat celek výš nepomohl ani Aaron Eckhart, byť je jeho výkon bezchybný a nic nekazí. Ač nerad, nutí mne to srovnat s nedávným Lord of War, za kterým Thank You for Smoking viditelně zaostává v mnoha směrech. Je to škoda, mohlo se jednat o výživné ,,žrádlo." Smoking Is Cool! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuhle zlomyslnou satiru jsem viděl hned po premiéře a měl jsem k ní jisté výhrady. Tempo mi nepřišlo ďábelské, děj mohl být energičtější, dialogy nebyly tak vybroušené, jak zaznívalo. Ale měla skvělé herce. Sympaťák s výraznými rysy Aaron Eckhart by prodal i víko od kanálu nebo babiččiny ošoupané papuče, kdyby na to přišlo. Tabákový lobbista má vytříbené argumentační postupy, pravdu filtruje a zrovna dostal za úkol, aby se v hollywoodských bijácích zase objevovali herci, kteří vytahují z krabičky jednu za druhou. Překazit mu to hodlá investigativní novinářka i senátor, který tažením proti cigaretám hodlá sbírat cenné body. A taky musí myslet na vztah s dospívajícím synem. Nemusíme s ním v mnohém souhlasit, můžeme mu ale vlastně fandit. Výsledek určitě rozpoutá nejednu diskusi a naznačí, co debutující režisér (a scénárista) Jason Reitman potvrdí svými dalšími počiny: že má čuch na témata a talent na dialogy. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak nenasmála. Nick Naylor v podání Aarona Eckharta je trefný k popukání ("To není argumentace, to je vyjednávání"), spolu se svým 12-ti letým synem Joeym (Cameron Bright) tvoří neodolatelnou dvojku ("To nebylo vyjednávání, ale argumentace"). Už od úvodních titulků stylizovaných jako cigaretové krabičky film slibuje perfektní podívanou. A to také je. Dostala mě například herecká "kmotrovská" kreace Roberta Duvalla. A nebo trio Obchodníků se smrtí. A co teprv hollywoodský producent potrpící si na velkolepost a asijské serepetičky...A tak bych mohla pokračovat. No prostě to nemá chybu. A zaplaťpánbůh se tvůrci vyvarovali jakékoli protikuřácké morální agitace. Došlo vlastně zcela k prohození rolí záporák-klaďas. Syn otce prostě nezapře (Reitman). Doporučuji každému, ať už jste lobbista, člen dozorčí rady nějakého tabákového koncernu, člen protikuřácké ligy nebo chlapec s rakovinou :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Obal DVD je vyrobený podle krabičky cigaret Lucky Strike. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama