Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Chvílemi výborně vypointované dialogy (např. hádky s přáteli, kdo zabije více lidí apod.), zajímavý Eckhart i malý Bright. Celkově mi však tato komedie přijde jen mírně nadprůměrná - chvílemi jsem se i nudil a nakonec jsem byl hodně rád za krátkou délku. Takže celkem slušná zábava, ovšem o komedii roku bych rozhodně nemluvil. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímek, kterému se povedl husarský kousek. V tomto filmu jsem totiž paradoxně fandil hlavnímu hrdinovi, ač jsem zapřísáhlý nekuřák a kouření odsuzuji. Buď to je tím, že Aaron Eckhart vystřihl svou roli zcela přesvědčivě a věrohodně, nebo to je geniální výřečností jeho postavy, a potom si mou pochvalu zaslouží autor scénáře. Každopádně jsem si nikdy nemyslel, že bych mohl fandit někomu, kdo obhajuje kouření, ale v případě tohoto filmu se tak skutečně stalo. Jinak co se týče dějové stránky, tak film je ve všech aspektech velmi zajímavý a svým tématem je také velmi originální, to musím uznat. Navíc hlavnímu hrdinovi patřily mé sympatie i díky tomu, že se snažil být vzorným a starostlivým otcem. Prostě tento film mi asi velmi dobře sedl na mou momentální náladu, protože jsem nadšený. Ale není to jen Aaron Eckhart, kdo perfektně zvládl svou roli, výborná byla také Katie Holmes jako informací chtivá novinářka, William H. Macy v roli senátora či Rob Lowe, a možná by se našli i další herci. Ale ač tuto komedii považuji za originální a ač se mi velmi líbila, přesto bohužel nemohu sáhnout po maximálním hodnocení. Nepovažuji ji prostě v mých očích za rovnocennou s dalšími filmy, kterým jsem dal maximální hodnocení, ale i čtyři hvězdičky jsou zajisté dobrým výsledkem pro tento film. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl hodně natěšený kvůli prý slušné úrovni humoru a výbornému Eckhartovi. Obojího se mi dostalo měrou vrchovatou (zvláště Aaron mě svým hereckým výkonem opravdu odzbrojil :-)). Ne že by mě, zatrvrzelého nekuřáka, Nick Naylor přesvědčil o "výhodách" kouření, ale způsob jakým to na diváka zkouší se mi líbil :-). Přirovnání k Lord of War je docela trefné (ikdyž Obchodník se mi líbil více :-)). 5* to sice nebude (chtělo by to ještě více humoru a méně ohraných témat), ale solidní 4* každopádně. Doporučuju zvláště kuřákům ;-). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem zbytečně uspěchaná cynická satira o tom, že není důležité míti pravdu, ale usvědčit toho druhého, že se mýlí (což platí nejen pro souboj tabákový průmysl vs. odpůrci kouření, viď naše politická scéno).. Moc se mi nepozdávalo podání obou stran barikád, kdy cigaretobijci byli do jednoho hloupí ťulpasové (Vote Macy!) a protřelý manipulátor Eckhart, co by přesvědčil k odchodu ze scientologické církve i Cruise, sedne naivně na lep žurnalistce K.Holmes, které se to nedaří. Holt, asi není doma v ložnici dostatečně přesvědčivá.. Dle závěrů Reitmanova filmu kouřit, či nekouřit zůstává svobodnou volbou každého z nás, ale já osobně jsem radši, když si během mé večeře v restauraci dá vedle sedící host místo tří zlatých marlborek tři chedary, neboť ze zkušeností vyplývá, že cedule na zdi zůstává mnohdy jen cedulí a já bych strašně nerad někomu vadil tím, že mu jím u kouření.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Michael Jordan plays ball. Charles Manson kills people. I talk. Everyone has a talent..Paráda! Jak Eckharta nemusím, tak touto rolí si mě naprosto získal. Důkaz, že dnes se dá obhájit vážně cokoliv a že správnými argumenty lze přesvědčit lidi o čemkoli (no jo,jsme zkrátka hloupé stádo). Jako příležitostná (ne)kuřačka proti obhajování kouření nic nemám, naopak to beru jako velice povedenou nadsázku. Zarputilým nekuřákům bez smyslu pro humor a sarkasmus velice nedoporučuji. Mám ale dojem, že přes ten skvělý inteligentní humor do pěti hvězdiček něco schází. Uvidíme, jestli se k ní dopracuji po druhém shlédnutí :) That's the beauty of argument, if you argue correctly, you're never wrong. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Obal DVD je vyrobený podle krabičky cigaret Lucky Strike. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama