Reklama

Reklama

Líbezná země

  • USA Sweet Land (více)
všechny plakáty
Trailer

Po smrti dědečka vypráví babička svému vnukovi příběh o velké lásce, jež započala ve dvacátých letech minulého století na území starého kontinentu. Odtamtud se mladičká Inge Alltenburgová vydala do Ameriky, do zemědělského státu Minnesota, kde na ni měl čekat Nor Olaf Torwik. Jako jeho nevěsta mohla začít nový život v novém světě, ale cesta ke štěstí nebyla jednoduchá. V cestě jí stály byrokratické překážky týkající se občanství a také politický vývoj, který k Inge stále doléhal, i když Evropu zanechala daleko za sebou.

Romantické drama Aliho Selima se může pochlubit hned pěti festivalovými cenami včetně prestižní Independent Spirit Award. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad. Tak na dvacet minut, možná patnáct. Něco tak rozvláčného a řídkého se jen tak nevidí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že by se člověku měl líbit pohled na vlastní ženu, když se vedle ní ráno probudí.." Velmi zajímavý festivalový snímeček nejen o úředním byrokratickém šimlovi v poválečných Státech.. Tak ještě že jednou z prvních anglických frází, kterou se Inge naučila, byla ta, že má hlad, že by snědla koně..;) ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Líbezná země je milostný příběh čistý a průzračný jak sklo, jednoduchý příběh Inge a Olafa, kteří si k sobě najdou cestu i přes nesouhlas okolních farmářů. Ti mají výhrady vůči domluvenému sňatku Olafa s Norkou, která nezná slovo anglicky, má německé předky a byla členkou socialistické strany. I když pak Inge bydlí ve vší počestnosti u Olafa, farář je proti, nechce je oddat a svůj pocit krásně shrne do věty, že Inge vaří příliš černou kávu. Nakonec všechno dobře dopadne, což v tomto filmu znamená, že Olaf a Inge zemřou. Zemřou ale v požehnaném věku, poté co prožili krásný život plný lásky. Film nemá hluchá místa, nemá klišé, nehraje na divákovy city a dokonce se obejde bez velkých tragických zvratů. Prostě je to jen čistý příběh lásky, který jsem si v srdci nesla hodně douho. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama