Reklama

Reklama

Mo tai

  • angličtina Devil Fetus
všechny plakáty
Hongkong, 1983, 84 min

Obsahy(1)

Člen bohaté rodiny si koupí krystal, v němž prý sídlí duch. Když ducha vypustí a krystal rozbije, duch ho přinutí spáchat sebevraždu a s jeho manželkou očekává narození potomka. (Hans.)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Možná raritní, možná ve světě často zmiňovaný asijský obskurní horor ... Pro mne bohužel neuvěřitelně nudná volovina, která mne fakt nebavila a ani na ní nevidím rozhodně nic šokujícího nebo tak nějak ... Ono je to hlavně tak, že tento film prostě pohřbil čas. Dnes už působí trapně, nudně a nezajímavě ... Patří mezi tzv. "zaklínačské" horrory, kterých na začátku 80. let vznikla celá řada, ale dnes již prakticky ze světa vymizely. Řada z nich obsahovala vyloženě šokující scény, které byly spojeny většinou s nějakým reálným zabíjením zvířat před kamerou, zvracením všeho možného atd. Tady se hlavně zaklíná, pořád někdo někoho nahání, vříská, mizí a zase se objevuje na jiném místě, poletují předměty a jdna máti s několika "mnichy" se do zblbnutí modlí ... Je tady pár nechutnějších scén, ale asi jen tak tři a není to vůbec žádnej extrém... Musím uznat, že film má docela složitý cénář, který dokonale logicky na sebe navazuje. Všechno proč a kdo, kdy, má jasnou návaznost na předešlé události. Taky film celkově dobře vypadá, dobré a zajímavé prostředí, kamera, atmosférické ladění scén ... ale prostě NUDA!!!! Asi to patří i do CAT III subžánru, ale tady fakt nevím proč ... Navíc řada trikových scén je k popukání trapná a zastaralá. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Existují dva druhy starších filmů, ty, které stárnou s grácií a dozrávají jako dobré víno a ty, které jen stárnou... Mo tai je bohužel případem toho druhého... Zaklínačský horor, který sice má sem tam slušnou atmosféru a pár nechutných scén, ale po trikové stránce je to hodně velká slabota... Triky, které musely divákům přijít úsměvné již v osmdesátých letech, působí dnes už jen trapně a extrémně staře... Za mě slabší průměr... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Hongkongský nízkorozpočtový horor o starobylom démonovi, príležitostne meniacom hostiteľov a terorizujúcom jednu počestnú rodinu. Hoci sa tu vyskytne zopár dobrých okamihov, naivita filmu je najviac citeľná po trikovej stránke. Keď vezmem do úvahy, čo dokázal Friedkin v Exorcistovi, natočenom 10 rokov pred Devil Fetus, alebo Raimi v Evil Dead, tak môžem povedať, že špeciálne efekty, masky či monštrum, ktoré sa tu objavilo boli už na tú dobu spravené pomerne gýčovito (no na druhej strane, videl som už aj podstatne horšie) a veľa hrôzy iste nenahnali ani vtedajšiemu divákovi. Môj celkový dojem z tohto polozabudnutého CAT III bol však skôr kladný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

MO TAI sa dá označiť za pomerne zdarilú hongkongskú odpoveď na slávne americké hororové subžánre, ako slasher, ghost story, či demonic. A to všetko v ázijskom balení, so svojimi kladmi aj zápormi. Občas to pripomína tortu psíčka a mačičky, podobne talentovane upečenú, inokedy dokáže vyvolať ( hlavne u senzitívnejších ) pocit strachu. Nebyť viacerých režijných kiksov, idem z hodnotením vyššie. ()

Reklama

Reklama