Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas je film tak špatný, až u něj dostáváte záchvaty smíchu. Kdyby Caton-Jones ještě trochu přitlačil na pilu, mohla z toho být sofistikovaná parodie na užvaněné filmy s "promyšlenou" zápletkou, "božskou" sexy mrchou a nepřekonatelným "sexuálním napětím". Tohle všechno je tu podané tak levně (zvedněte ruku, komu Sharon připadala sexy) a neuvěřitelně, neuvěřitelně hloupě, že se u dialogů ústřední dvojky válíte smíchy. Jiný způsob, jak si tenhle film alespoň trochu užít, neexistuje. Záhadou mi je, jak se do filmu dostal šašek typu Davida Morrisseyho. Úplně slyším Sharon: "Ne ne ne, Harrison Ford je na mě moc starý, Liam Neeson vedle mě vypadá moc sexy. Pošlete mi sem toho anglickýho sráče z komparzu. Ne Rickyho Gervaise! Toho druhýho!" ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tohle byla poslední rána pro produkující v 90 tých létech přeslavnou Bratislavskou distribuční společnost INTERSONIC, kterou tím film definitivně odsunul na druhou až třetí kolej a posunul ji k produkování už jen podprůměrných béček a horších písmen budoucích video filmů. Ve snaze o návrat na distribuční výsluní, zakoupila společnost produkční práva k tomuto filmu a nemalou investicí se jala film uvés do kino a video distribuce v očekávání navrácení a značného navýšení vložených financí. Základní instinkt 2 se stal svoji "kvalitou" této společnosti popravčí četou a divákovou noční můrou. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Scenáristická brilantnosť, ktorá robila jednotku takým zmysluplným filmovým zážitkom, v dvojke paradoxne zlyháva takmer na plnej čiare. Tento režisérsky počin Michaela Caton-Jonesa zachraňuje jedine výkon Sharon Stone, ktorej atraktívny vzhľad a ženské prednosti pozdvihovali podpriemer snímky o úroveň vyššie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tenhle film bude blbost, bylo jasné dřív, než padla jeho první klapka. Leda by tvůrci dokázali něčím překvapit. Povedlo se jim to? Svým způsobem ano. Scénář je totiž ještě o poznání pitomější, než jsem čekal. Zatímco první díl byl erotický thriller, dvojka je spíš vulgární nuda. Smyslnost dlaždičským slovníkem nenahradíš a bez scénáře, který má hlavu a patu, napětí nevybuduješ. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco strašného,ale výsledek byl ještě horší. To, že toto pokračování nemělo vzniknout mi bylo jasné hned od začátku, protože tím hlavním lákadlem původního snímku byl pro mě Douglas a rozhodně ne Sharon Stone. Ta se tady snaží vyškrábat zpět mezi elitu, ale za tuhle svojí roli si zaslouží jenom výsměch. Celý film je extrémně nudný a nedokáže vůbec ničím zaujmout. Dialogy jsou jak vystřižené s erotického filmu a režisér se snad na place vůbec neukázal. Herectví Davida Morrisseye má stejné účinky jako prášky na spaní a jediný David Thewlis to uhrál docela solidně. Tohle je zkrátka velkej průser, kterej by měl honem rychle zmizet v zapomnění. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Rupert Everett veřejně vyjádřil svůj vztek potom, co ho Chris McGurg ze společnosti MGM odmítl jako "perverta, kterého by v této roli Američani nikdy nepřijali". (akisha)
  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)

Reklama

Reklama