Reklama

Reklama

Železní andělé 2

  • Hongkong Angel II (více)

Obsahy(1)

Po úspěšné záchranné akci rukojmí v Hongkongu si tři hlavní členky zvláštní skupiny bojového nasazení s názvem „Železní andělé“ užívají zaslouženou dovolenou v Malajsii. V Kuala Lumpur se seznamují s místním magnátem Petrem Kamem a mladým agentem CIA Marcem, který má odhalit Kamovu utajovanou vojenskou základnu, namířenou proti domácí vládě. Marco nachází v "Železných andělech" neplánované spojence. V okamžiku, kdy gangsterský boss Kam vyhlásí tzv. "Operaci Tiger", je započata série smrtelně nebezpečných událostí... (Siriuss)

(více)

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje srdcovka a bezesporu nejlepší HK akčňák všech dob! Tentokrát jenom minimum pokusů o infantilní humor, velice silnej příběh, kterej na konci neuvěřitelně emočně vygraduje. Tohle je prostě klasika a to finále kde se tvůrci evidentně inspirovali Rambem je v podobným typu filmu naprosto netradiční a nečekaný. Pro mě má přídomek jisté kultovnosti. Především ten finální souboj je takovej mazec, že na to i dneska koukám z otevřenou držkou. Ne, že by měl nějakou super choreografii, ale je neuvěřitelnej svou realističností a brutálností. Fakt jsem nikdy žádnej podobnej neviděl. No co dodat jasných a nekompromisních 100% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Představitelé Železných andělů zůstávají (plus jejich řady v závěru dočasně rozšíří rovněž velmi atraktivní Karen) stejně jako scénáristka a režisérka v jedné osobě, ale jinak je dvojka výrazně lepší než jednička. Ještě první půlka filmu je o ničem, ale v té druhé získá zápletka ty správné hongkongsky fatální rozměry a připomene KULKU V HLAVĚ, kde se taky záporák vyklubal z přítele posedlého mocí. Navíc má film ramboidní finále, ve kterém nechybí ani scéna, jak hrdina pronásledovaný vojenskou jednotkou džunglí zlikviduje jednoho vojáka po druhém a konec je nádherně hongkongsky přepatetizovaný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Železní andělé" jsou prostě frajeři, na které jsem koukal jako poměrně malý kluk, však je film také jen o dva roky mladší než já sám. Ty jejich příběhy mě pořád dostávají a není to jen nostalgií, protože to sice je pořádné béčko, ale zároveň je to pořádná nakopávaná, která řeší i celkem závažná témata, hlavně to, kam až sahá přátelství. No, očividně dost daleko. Skvěle jsem se bavil i po letech. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Antická tragédie ještě nikdy nebyla takový masakr. S druhým dílem přibylo patosu i morálních dilemat, ale i zábavy na všech rovinách. SPOILER, I KDYŽ JAK SE TO VEZME... Jak se sakra rozhodnout, když váš starý kamarád, nyní miliardář, do kterého se navíc zamiluje vaše parťačka, plánuje v Kuala Lumpur krvavý vojenský převrat? To je k vzteku. Je jasné, že podle tradic dramatu přijde krize i řádná katastrofa, jen vyšší moc tu nemá nárok, jelikož při ultimátní nabušenosti protagonistů by přes držku vyfasoval i deus ex machina. Skvěle sehraná úvodní akce, vtipná epizoda v baru a samozřejmě heroické finální zúčtování na pralesní základně (nemůžu nezmínit scény, kde si hlavní hrdina proti přesile hraje na Predátora, včetně podezřelého hudebního „džunglového motivu“). Navíc režisérka to má v paži, takže se dočkáme všech zdánlivě nedůležitých gest a scén, které dělají umění – tvrdě odhodlaný pohled přes zaťaté pěsti, odhození prázdné pistole před bojem zblízka či obřadné sundání vojenské čepice, která by mohla překážet rvačce na život a na smrt (moje oblíbená je, když si jeden ze záporáků mezi dvěma sériemi úderů bleskurychle opráší uniformu). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo téměř totožný jako jednička, akorát s tim rozdílem, že tu je přece jen o něco málo lepší děj a neni potřeba seznamovat s postavama, ale jinak akce opět správně vymakaná a řek bych, že se zlepšila choreografie soubojů, obsazení stejný, což je jen dobře, obzvlášť to dívčí duo zase potěší a závěrečná akce řádně namakaná, destruktivní a s enormním množstvím mrtvol. Skvělý, snad jedině bych uvítal víc akce v první půlce filmu, ale i tak super zábava ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama