Reklama

Reklama

Úžasné cesty

  • USA Amazing Journeys
Krátkometrážní / Dokumentární / IMAX
USA, 1999, 40 min

Obsahy(1)

Ve filmu uvidíte neuvěřitelné divy přírody. Miliony živočichů se vydávají na úžasné cesty v zájmu přežití. Snímek natočený technikou IMAX vám umožní vstoupit do zlaté bouře s motýly na vysočinách Mexika, proletět se s ptáky, kteří se navigují podle slunce a seznámit se s něžnou zvědavostí majestátných šedých velryb. Uchvátí vás dynamické záběry milionů migrujících červených krabů v Indickém oceánu, tisíců zeber na pláních Afriky.

Vstupte do zlaté bouře, kdy desítky milionů motýlů Danaus plexippus zaplňují nebe na ukrytých vysočinách Mexika. Leťte spolu se stěhovavými ptáky, které se navigují podle slunce, hvězd a instinktů. Střetněte se s něžnou zvědavostí majestátných šedých velryb v překrásných lagunách Baja Peninsula v Mexiku. Buďte svědky záhadné migrace více než 100 milionů červených krabů na malinkém Vánočním ostrově v Indickém oceánu. Zúčastněte se uchvatné podívané na tisíce migrujících zeber na obrovských pláních východní Afriky plných divých zvířat. Cestujte nazpátek v čase mezi exotickými kmeny Afriky, abyste objevili kořeny lidské migrace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Mericle of nature...aj v tomto duchu sa da niest tento dokument. Je az neuveritelne ake trasy pri migracii musia prekonavat zvierata...A co sa tyka vtakov?...s cistym svedomim ich mozme nazvat majtrami navigacie!!! Aj ked hold treba dat viac menej celej zvieracej risi...lebo asi len my jediny..."LUDIA", sme odkazany na Global Positioning System (GPS), bez ktoreho sme viac menej ako slepy.Skoda...ale je to tak! IMAX opat dokazuje...ze s cistym svedomim a v klude moze stale konkurovat kolegom z BBC, nazdar ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušný IMAXový dokument s krásnými přírodními záběry. Obsáhlé téma zvířecích migrací v dostupné třičtvrtěhodince samozřejmě pouze povrchně nakousne, o to více zamrzí věnování cenných minut přátelení se malé holčičky s velrybami nebo záchraně jednoho opuštěného velrybího mláděte. ()

Reklama

Reklama