Reklama

Reklama

Obsahy(1)

François Durrieux, manžel své paní Clémence a otec syna Benjamina, propracoval většinu čtyřicetiletého života v řadách zaměstnanců společnosti DSBO. A protože mu na jeho práci vždycky záleželo a nechtěl o ni přijít, nikdy neřekl svým šéfům ne, a to ani v momentě, kdy na něm vyžadovali nesmyslné přesčasy či úkony, díky nimž šla vniveč nejen Françoisova dovolená, ale vlastně celý jeho rodinný život. Vždy byl poslušný, loajální a zticha. Jenže jedné noci jeho kolega a nejlepší přítel Simon Lacaze spáchá po potupném vyhazovu sebevraždu a François pochopí, že už není důvod být hodnou ovcí v mlčenlivém stádu. Naopak, nadešel čas rebelie a boje za spravedlnost. Čas, který může strávit se svými blízkými, totiž nejde ničím nahradit. Mocná korporace ale není na podobnou neposlušnost zvyklá a zvykat si rozhodně nehodlá. V dramatu režisérky Fabienne Godetové, jež bylo dekorováno dvěma cenami na mezinárodním filmovém festivalu v Šanghaji, začíná válka vůlí, která bude mít své oběti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

bobin 

všechny recenze uživatele

Těžký film . Do poloviny se nic neděje a padá na Vás deprese i také z toho , jak se těžce orientujete v postavách . Ovšem ! Pak Vás náhle zaskočí sebevražda provedená šokujícím způsobem . A s napětím sledujete utrpení bezmocného hrdiny , který ve snaze o spravedlnost způsobí jinému smrt . Není to film pro rozjásaný den . Smutek padl i na mne. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé francouzské drama o vzbouření jednoho muže proti tradičním zvyklostem a vypovězení poslušnosti zaměstnavateli, který nepřímo přivodil smrt jeho kamaráda. Nápad je to zajímavý, příběh docela napínavý, ale přesto se nemohu zbavit dojmu, že tohle drama bylo pouze průměrným filmem, na které si za měsíc už téměř ani nevzpomenu, že jsem ho viděl, a jediné, co mi ho pak připomene, bude jen tento můj komentář. Ale nemohu říci konkrétně, co mi na tom filmu vadilo, mně prostě přišel nedotažený, docela nudný a hlavnímu hrdinovi jsem ani příliš nefandil. A když tohle po zhlédnutí filmu pociťuji, tak je asi něco špatně. Neříkám, že ten film je úplně špatný, to zase rozhodně ne, má i světlé momenty, ale fakt je, že jsem si asi představoval něco jiného. Hlavní hrdina mi přišel jako přerostlé dítě, které se ani neumí neumí vyjádřit a neví, co chce říct. Ale to už je zase chyba scénáře a samozřejmě herce. Nebudu se už v tom déle pitvat, celkově převažuje mírné zklamání, ale film jsem dokoukal, a to je hlavní. A koneckonců, znám i nudnější a mnohem méně stravitelné filmy, tady se alespoň něco dělo. Takže tenhle film považuji ve všech směrech za průměrný, a tak uděluji tři hvězdičky. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama