Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní televizní opera kanadského režiséra Larryho Weinsteina se skládá z osmi minioperních příběhů odehrávajících se v současnosti. Každý z nich představuje jednu etapu milostného vztahu. Původní hudba (Alexina Louie) a libreto (Dan Redican) pocházejí z dílny současných autorů, každá z částí (od "Přitažlivosti" až po "Nový začátek") je samostatným příběhem, zároveň však drží pohromadě díky jednotícímu tématu "výzkumníka lásky". Najdeme zde nejrůznější žánry lásky - od komedie po velké vášně, od pouhého snění po vztahy na pokraji nezadržitelného rozpadu. Film získal Grand Prix festivalu Zlatá Praha 2006 a řadu dalších ocenění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Tery16 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná a originální skládanka. Některé "árie" mi sice připadaly trochu ukřičené, ale to se vyvážilo odpočinkovým příběhem Závazek, kde se nezpívalo. 60% ()

Suki 

všechny recenze uživatele

Pôvabné filmové dielko mapujúce manželský život od A po Z prostredníctvom 8 mini scénok uvádzaných toastovou analógiou. ()

Reklama

Raevan 

všechny recenze uživatele

Směs krátkých příběhů s operními dialogy, která, jakkoliv je místy patetická a očekávaná, nejenže vcelku pobaví ale v úzkém okruhu jednotlivce může na okamžik zdánlivě účelně popularizovat operu.. (Doufám, že ale nehodnotím špatně, stihl jsem totiž jen pár posledních příběhů a samým překvapením nemohu jinak než kladně). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se nemůžu ani v nejmenším považovat za hudebního znalce, tenhle náhodně shlédnutý kousek mě zaujal. Má to nadhled, zajímavou, neotřelou formu a pečlivé zpracování. Takzvaně vážná hudba podaná nevážně, v moderním, nekonvenčním provedení. Nejslabším prvkem je propojení jednotlivých epizod, ale to je jen malý kaz. Celkový dojem 80%. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama