Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, které se dnes již nenatočí. Herecké pojetí mladých herců je spontánní a pokaždé, co by horolezec se rád koukám na dobu, kdy pro nás byl skoba poklad a lano magická věc. Jsem rád za tuto detektivku, kde i to :„soudruhu kapitáne" jde mimo a i zatvrzelý signatář charty nedokáže přepnout program. Až film zase budou v neděli dávat, rád si uvařím kávu a při sledování zhltnu půl pekáče buchet. Bude mě dobře a to i přes to, že ve filmu neuvidím ani jeden iphone. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro mládež, který neglorifikuje příslušníky VB, neřeší krádež slepice a neodehrává se v omšelém prostředí sídliště. Vytkla bych, že na závěr nebyl potrestám alespoň pošklebky nevěřící Satoranského esenbák. Přiznávám, že vzhledem k mému negativnímu vztahu k nejhoršímu českému herci všech dob bych ocenila, kdyby již v úvodu byl Kostelka svrhnut ze skály a tento záslužný čin by se mohl v několika roztomilých flashbacích zopakovat. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto příběhu jsem v dětství chtěla také lézt po skalách. Na štěstí mě to brzy přešlo. Láďa Mrkvička byl jako vedoucí toho lezeckého oddílu perfektní. Takového jsme taky měli, když jsme chodily do podobného oddílu. Byl to prostě prima chlap. Pan Moučka, který hrál policejního kapitána. Ten měl pro Kocoura pochopení a jako by mu nahrazoval otce. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z hradu zmizí vzácné poklady, z vesnice zmizí člověk, z jeskyně přímo mrtvola... až podezřele příliš velký výčet náhod na tak malé městěčko. Šikovný kluk nachází nejen stopy, ale taky bojuje o svoji čest před vysmívajícím se příslušníkem VB. Třetí skoba pro Kocoura má v sobě řadu tradičních klišé detektivek v dětské podobě, mládežnických dobrodružných filmů i socialistických kriminálek. Ale současně tahle nevídaná žánrová kombinace vytváří dohromady poměrně originální kousek, který v rámci tvorby pro děti a mládež zařadím bez zaváhání do nadprůměru. Ve scénách z tajemné jeskyně se tvůrcům povedla skutečně hutná atmosféra. Pěkný je zde nápad s flashbacky, které postupně během Kocourova uvažování nad případem ukazují různé varianty zločinu. Už vím, co současnému domácímu filmu dnes tolik chybí... a sice původní nápadité snímky se zacílením na dětské či dospívající publikum, jenž je dnes v kinách zásobováno výhradně americkou produkcí. Byť jsem s reprizou znížil Kocourovi hodnocení o jednu hvězdičku, ke třem skobám pro Kocoura stále připojuji čtvrtou minimálně za příjemně ztrávený filmový čas. 75% ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)

Reklama

Reklama