Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na to, že představitel hlavního hrdiny pochází z malého městečka, kde jsem vyrůstal a byl tím pádem pro nás hvězdou a film srdeční záležitostí - nemohu dát méně, než čtyři hvězdičky!! I když odfláknuté momenty a název filmu možná naznačují o stupínek níže... :) Na druhou stranu takoví chvostoskoci!! :) ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Klasický dětský film, kterých se točilo mnoho mezi 70-tými a 80-tými lety, a které se již už netočí. Zde jde navíc okořeněn o detektivní zápletku, která je celkem zajímavá, a kterou hlavní dětská postava řeší na vlastní pěst. Je to hodně naivní, ale dokáže to pobavit jak děti, tak i dospělé. Navíc jsou zde sympatické a příjemné herecké výkony jak dětských tak i dospělých představitelů. ()

Reklama

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem ten film milovala. A teď po x letech jsem se na to mrkla znovu a zas jsem byla napnutá "jak éčková struna". Všecko funguje tak, jak má...Kocour prohledával jeskyni, hrála strašidelná hudba a já jsem se přistihla, že se normálně a regulérně bojím:-D no prostě kriminálka radost pohledět. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nápaditá zápletka, která se svižně odvíjí. Námět: Vojtěch Vacke. Dobovost - pionýři a soudruzi esenbáci - podobně jako ve filmu Leť, ptáku, leť! je potlačena kriminálním příběhem v lindgrenovském stylu Kalle zasahuje - v seriálu Podezřelé prázdniny. Kocourovy představy, jak k činu došlo, dobře zapadají do děje. Střihač toho využil ve scéně, kdy se Lucie (Michaela Kuklová) lísá ke Kocourovi, ten se zvedá. Lucii padá hlava a v tu chvíli je střih do jeskyně, kde padá k zemi jeden z lupičů. Atmosféru příběhu dotvářejí hudba Harryho Macourka a texty Jiřího Oulíka. Zajímavost: Ladislav Mrkvička si zahrál vedoucího pionýrských oddílů ve Třetí skobě pro kocoura i ve snímku Leť, ptáku, leť! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná dobrodružná detektivka z mého mládí. V době ježků v kleci se točilo spousta takových skvělých filmů s detektivní tématikou pro děti a já to miloval. Člověka to naprosto vtáhlo do děje a připadal si jako jedním z hlavních hrdinů. Rád se na něj kdykoli podívám znova, protože je určitě jedním z mnoha vydařených výtvorů tehdejší kinematografie, zabývající se tímto tématem. 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy kapitán Hruška (Jaroslav Moučka) a strážmistr Lebeda (Lubomír Kostelka) odjíždějí od popadaných stromů k místu vraždy, se vystřídají v řízení auta a auto řídí Hruška údajně proto, že Lebeda je velmi pomalý řidič. Ve skutečnosti to bylo řešení toho, že Kostelka narozdíl od Moučky neumí řídit auto a ze záběru by neodjel. (cundak)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)
  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)

Reklama

Reklama