Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já sice chodil už do skautu, ale na tohle období velice rád vzpomínám i dnes. Strávil jsem v něm bezmála čtrnáct let a družinovky / oddílovky patřili k mým oblíbeným zpestřením dětství i mládí. V té době měl doma počítač 386 ještě málokdo (dnešní mládež už bez PC konzolí a chytrých telefonů nedá ani ránu), takže různé kroužky nebo sport byli jedinou šancí, jak se vyhnout nudným víkendům s rodiči na chatě, nebo makání na zahradě. Tento film jsem si pamatoval jen matně, ale párkrát jsem ho už viděl v televizi. No a dnes jsem si jej připomněl. Je to sice dětsky naivní „kriminálka“, ale slušné herecké výkony i dobrá atmosféra neztratili své kouzlo ani po tolika letech. A souhlasím s názory, že Michaela Kuklová byla kočka už v útlém věku… ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

No, s ohledem na to, že představitel hlavního hrdiny pochází z malého městečka, kde jsem vyrůstal a byl tím pádem pro nás hvězdou a film srdeční záležitostí - nemohu dát méně, než čtyři hvězdičky!! I když odfláknuté momenty a název filmu možná naznačují o stupínek níže... :) Na druhou stranu takoví chvostoskoci!! :) ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Klasický dětský film, kterých se točilo mnoho mezi 70-tými a 80-tými lety, a které se již už netočí. Zde jde navíc okořeněn o detektivní zápletku, která je celkem zajímavá, a kterou hlavní dětská postava řeší na vlastní pěst. Je to hodně naivní, ale dokáže to pobavit jak děti, tak i dospělé. Navíc jsou zde sympatické a příjemné herecké výkony jak dětských tak i dospělých představitelů. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, když jsem byl dítě. Já měl krásné dětství. Sobotu co sobotu dopoledne běžely tyhle a podobné dětské a pubertální filmy z minulého režimu a my, neřešíce minulý režim jako takový, tyhle filmy milovali. Dýchala na nás vůně dobrodružství a příběhů, které my asi těžko sami zažijeme. Byly jiné filmy, které jsem měl raději. Tenhle si moc nepamatuju a tak jsem si ho připomněl. Je to taková kriminálka pro dospívající. Ne vyloženě špatná, ale taky to není uragán napětí. Ale přesně tyhle typy filmů jsem opravdu měl rád a vždycky mi s nimi a po nich bylo fajn. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Filmovalo se na Jižní Moravě v Mikulově, u Tabulové hory u Mikulova, u Klentnice a na Sirotčím hrádku. Bouda horolezeckého oddílu Medvědi se natáčela v Ostravě. (M.B)

Reklama

Reklama