Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,7miliónaTržby USA $12,044,087Tržby Celosvetovo $27,165,581Tržby za predaj DVD v USA $13,293,677 //počet predaných kusov 744,511║ Jóój, ten príbeh je opäť jeden veľký preplácaný guláš, ale zas to zachráni choreografia súbojov, Tony Jaa je proste jednotka v karate a nevadí ani keď padúchov tlčie ako na páse po desiatkach. Akcia proste dominuje a niektoré dlhé zábery bez strihu sú proste fantastické, chcelo to lepšieho režiséra a mohla to byť žánrová delikatesa. /60%/ ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ong-bak 2 - bigger, louder, uncut :-) . Kvalita filmu ako celku je este horsia ako u Ong-baku (ledva za 3*), ale najdolezitejsie je to, ze bojove sceny podstupili vykonostny up-grade. Tak preco potom tych vyslednych 5*? Ta 4* je za to, ze vo filme sa celkovo hovori styrmi druhmi jazykov :-) a spolu s May sme to videli na azijskom kontinente, v azijskom kine s pravym azijskym publikom. Nezabudnutelne. A 5* je za vskutku nesmrtelny zazitok - ako sa na spravnu slavnostnu predpremieru patri, film prisla uviest samotna hlavna hviezda - Tony Jaa (pre pravovernych vyznavacov jeho skutocneho mena inymi slovami Phanom Yeerum). Nielenze som si s nim tleskol, ale May ma od neho aj podpis so srdieckom ako i video a viacere fotky. A na taky zazitok je aj 5* malo... :-) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku to působí jako romantický film mixnutý dokumentem o slonech. Nádherná barevnost dělá z úvodní čtvrthodiny vskutku příjemný estetický (možná trochu kýčovitý, ale co) zážitek. Děj je propracovanější než u Ong-bak, ale v podstatě není důležitý. Tony Jaa nepodává v podstatě žádný herecký výkony (pokud za něj nepovažujete řeč těla), jen chodí od soupeře k soupeři a předvádí neskutečné kousky. Choreografie bojových scén má tvrdost Bruce Leeho, mrštnost Jackieho Chana a dynamičnost Mortal Kombatu. Jenže na rozdíl od Leeho jsem tu postrádal nějakou hlubší podstatu souboje. V podání Tonyho Jaa se bojové umění mění v pouhý nástroj sloužící k nekonečnému bušení a kopání. Stejně tak podobnost s Jackieho souboji (třeba proskočení malým otvorem v okně tramvaje) je velmi nápadná, naprosto mi tu ale chyběla nadsázka, vtípek, kvůli kterému stojí za to Chanovi filmy sledovat. Nenechte se mýlit, mně se Tom youm goong líbil, a ty souboje JSOU úžasné, jen se mi zdá, že Jaa nepřišel s ničím jiným než přinesl už v Ong-baku. Je to geniální atlet, ale chybí mu nějaká hodnota navíc. I když jsem ty souboje sledoval fascinovaně, ke konci už na mě toho mlácení bylo moc. Prostě, něco tomu chybělo. Je jistě nesmysl soudit podle druhého filmu, ale pokud chce Tony skutečně přebrat žezlo po Jackiem, tak se musí ještě hodně snažit. Hlavně co se scénářů týče. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keďže sa v žiadnom prípade nejedná o pokračovanie filmu 'Ong-bak', nemôžem povedať, že jednotka bola lepšia, pretože tieto dva filmy majú spoločný len distribútorský názov, no a samozrejme hlavného bijcu Tonyho Jaa. Prvý film, s ktorým tento Thajčan prerazil do sveta bolo akčné veľdielo, ktoré má v mojej akčnej topke nenahraditeľné miesto. Zaskočený primitívnym využitím jeho úspechu z hľadiska distribútorov som sa ale nenechal odradiť a chcel som si užiť druhý Tonyho film. Vychutnávať sa v tomto filme ale dajú len akčné sekvencie a bojové scény, a práve tým sú z môjho hodnotenia venované dve hviezdičky. Objektivitu som teda hodil za hlavu už po prvom súboji a jediné, čo som počas filmu robil bolo, že som si akčnú scénu pretočil aj trikrát za sebou, len preto aby som vydržal pozerať primitívny príbeh dovtedy, kým sa nezačnú borci tĺcť znovu. Scenár totiž musel niekto vytiahnuť z hajzlovej misy. Príbeh je totiž postavený na takpovediac tradičnej zápletke z ázijských akčných filmov (podobne ako 'Ong-bak'). To by bolo všetko v poriadku, keby sa tvorcovia nesnažili byť obrcool a v každom zábere dokazovať divákovi, že toto je asi najdrahší thajský film. Ja som si ale film naozaj užil a s nemalým pocitom viny a s priznaním obrovského guilty pleasure bijem štyri hviezdy. 75%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Mezinárodní práva na film byla prodána ještě předtím, než se vůbec začalo natáčet. Tím se stal vůbec prvním thajským filmem, který toto dokázal. (HellFire)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama