Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me celkem zklamalo. Film je zbytecne dlouhej, 80 minut by stacilo. Navic se tvurci snazi neustale rozvijet pribeh a pridavaj mafiany a podobne, coz je u tohohle druhu filmu na skodu, jednoducha zapletka "Jdu si pro slona" by stacila a navic neni ani pribeh zabavnej, ale ty neustaly kecy ukrutne nudi. Aspon, ze kamera je slusna, takze to neuspi uplne. A bitek je malo. Ale je fajn, ze Petchtai Wongkamlao nedela trapaka jako v Ong-Bak. Co se tyce Tonyho, prislo mi, ze uz neni tak svalnatej jako u Ong-Bak a i v obliceji byl nakej divnej, navic jeho oblek fakt sux. Nastesti je to stejnej ultimatni reznik co minule, takze co bitka, to zazitek. Ze zacatku sice bitky nemaj nak zvlast napaditou choreografii, ale najdou se i vyjimky, ale pak prijde souboj na mokry podlaze a pak zaverecna vyrubavacka a to je neskutecnej ultra giga hyper masakr, kde Tony Jaa predvadi salta, behani po zdi, rezani svalu, ultra chvaty a lame jednu ruku a nohu za druhou a ten zaver me fakt rozsekal na hadry. Tony za 4*, bitky za 6*, ale samotnej film tak za 2*, celkove lepsi 3*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Thajský lid nedovolí, aby slonům někdo ublížil. Jsou jako jejich bratři a sestry.…. To se jim to kecá, když je na jejich straně stojí (mlátí) T.Jaa, kterej předvádí, že nasranej slon je proti němu bílá holubice…. Pamatujete na ty starý kousky s B. Lee? Tak na ně zapomeňte! I když i tady jde o boj jednotlivce proti přesile. Tím ovšem podobnost končí. Krvavý bojový umění ve spojení s gymnastickejma a artistickejma výkonama stopro nadchne všechny příznivce žánru. A to co se děje mezi tím? To snad ani nemá smysl řešit. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí uncut verze jsem pouze seděl a kroutil hlavou. Tony Jaa je ďábel. V závěru filmu brutálně láme všechny možné kosti, přeřezává svaly a ukazuje, kdo vládne světu bojových umění. Kdyby Protector strávil méně času nudnými pasážemi, byl kratší a obsahoval jen akční scény, nebyl by důvod k námitkám. Bohužel tomu tak není. Tony Jaa se vydává po stopách svých dvou slonů a divák jen žasne, co dokáže tenhle mladý Thajec za věci, aby zachránil "unesená" zvířata. Ve filmu jsou celkem tři výjimečné akční scény. Jedna velmi dlouhá cesta Tonyho k bossovy přes celou restauraci (hotel?). Druhá je bitka postupně s třemi soupeři přes machrujícího capoeristu Lateefa až k wrestlingové postavě Nathana Jonese(snad se nepletu). Poslední třetí je závěr filmu, ve kterém i přes bodnutí do břicha vytahuje nejbrutálnější údery, poskakuje jako opice a aby toho nebylo málo vzpomene si na staré učení, které znehybní soupeře. Tyhle scény by mě stačili na 5*, ale zbytek to natolik kazí, že slabé 3 jsou více než dost. Já bych pro svého mazlíčka nedokázal udělat to, co Tony... :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Fandové bojových umění budou nejspíš slintat, protože toto je nářez. Tolik soubojů v jednom filmu? To už tady dlouho nebylo! Vynikající choreografie spolu s nápaditým scénářem nenechají diváka v klidu. Již úvodní honička se slony, ano se slony:-), dává tušit, že tady nudných chvil moc nebude. A co Tony Jaa? Ten si nic nezadá s Jackieho kaskaderskými kousky a nakládačku dokáže dát i wrestlingovým obrům. Navíc, 48 zlomených končetin svým protivníkům jentak někde neuvidíte:-)...85% ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Co se týče akčních sekvencí, tak ty jsou nejlepší, jaké jsem kdy viděl, takže jasně na 5*. Narativ filmu je sám o sobě hodně slabý - jednotlivé scény drží pohromadě v rámci dost chatrného slepence, kterým se jako nit táhne motiv záchrany thajských slonů a thajských děvčat z područí australských mafiánů. Tony Jaa je v roli hodného a asexuálního "chlapce z vesnice" - ochránce tradičních hodnot před dekadentní společností peněz, moci a sexu, za pomocí bojovných schopností jednoho muže zvíce elitního komanda speciálního nasazení, naprosto famózní. Jeho pohybová inteligence, i když za ní stojí roky cvičení a sebepřemáhání, je neuvěřitelná a např. akční scéna v hotelu na točitém schodišti snímaná na jeden záběr patří k tomu nejlepšímu, co lze v "martial art" spatřit. Díky tomu jsem ochotný filmu odpustit všechny ostatní nedostatky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • První thajský film, který se v USA umístil v Top 10 během otevíracího víkendu, a to na 4 místě. (HellFire)
  • Thajský ministr Thaksin Shinnawat se osobně účastnil premiéry filmu v Bangkoku v Thajsku. (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama