Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to dost silný a hutný film. Terorista v podání Michaela Sheena v něm dostává od nelítostného Samuela L.Jacksona pořádně do těla, protože on si vzal na starost jeho výslech a prostě rozmístit atomové bomby po USA se nemá. Terorista je napůl blázen, a tak se z něho přiznání, kam bomby umístil, nedá vyrazit za pomocí tradičních metod mučení, jako je strhávání nehtů nebo elektrošoky, a protože čas kvapí, je třeba zajít až k nemyslitelným metodám (odtud pramení originální název filmu), jako je likvidace jeho manželky i dětí před zraky teroristy. Tenhle film jde hodně pod kůži a svůj nemalý podíl na tom mají nejen vynikající herecké výkony všech zúčastněných, ale i kvalitní režie Gregora Jordana, která je dost realisticky pojata, aby byl zážitek, pokud možno, co nejpůsobivější a konec filmu, pokud možno, co nejméně odhadnutelný. Závěr filmu jde sice velmi do extrému a není až tak působivý, jak by mohl být, protože se z něj vytratí "uvěřitelnost", na kterou před tím po celou dobu dovedně kladl důraz, ale rozhodně se jedná o originální až výjimečný filmový počin, který na téma terorismu pohlíží z jiného úhlu, než je divák zvyklí. A diváka ani trochu nešetří. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jacksona pôsobí svojimi výpočúvacími metódami ako drsnejšia varianta Jacka Bauera a film má v jeho postave ozajstnú oporu, trochu si však ubližuje béčkovým spracovaním a predvídateľnostou. Obmedzený rozpočet je vidieť, talentovanejší muž za kamerou chýba a s výnimkou scén výsluchov viac napätia poskytne takmer ľubovoľný lepší diel 24. A nič, čo by nebolo predtým k videniu tam (ešte aj viacerí herci si zopakovali účasť), už Unthinkable nemá. Slušný nadpriemer. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHAT I HAVE TO DO, AGENT BRODY, IS... UNTHINKABLE." ---------- Tak perfektné, pomalé a postupné gradovanie a tak mizerne zakončené (v nepredĺženej verzii oveľa horšie), až normálne nemám slov. Nesklamali herci (Samuel, Carrie-Anne, Michael), nesklamal soundtrack, nesklamali dialógy ani samotný dej, no práve jeho vyústenie v poslednej minúte mi kompletne zruinovalo poctivo budovaný zážitok a patrične vysoké očakávania. Nuž, čo sa dá robiť, nechávam ale aj tak za štyri, film (odhliadnuc od záveru) si to nepochybne zaslúži a jeho replay už teraz vidím na obzore. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

S.L.Jackson si střihnul jednu z nejodpudivějších rolí ve svojí dosavadní kariéře. Sledovat ho, jak řádí, je fascinující a znechucující zároveň, bohužel pro mě jediná věc, co mě opravdu zaujala na tomhle filmu. Jacksonovo počínání je možná brutální, ale omluvitelné tím, co se chystá Michael Sheen udělat. Ke konci ale možná i Jackson překročil mez únosnosti a samotný konec je dost mrazivý. Hlavním problémem je nuda, protože se tak skoro nic jinýho než mučení Sheena neděje a furt na to koukat omrzí. Ani Carrie-Anne Moss mě moc nevzala, i když jí jinak mám moc ráda. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pefektní herecké obsazení, dobrá režie a krátký snímek. Neuvěřitelný Samuel L. Jackson, který svou rolí naháněl strach snad každému a nedokážu si představit, kdybych byl na místě teroristy. Sice kde se bere v žánru akční nevím, poněvadž žádná akce nebyla. Tak že mohu říct, kvalitní snímek o islámském terorismu.. 7/10 = 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)

Reklama

Reklama