Reklama

Reklama

Zlo přichází z hlubin

  • Španělsko Bajo aguas tranquilas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Filmu se solidním potenciálem podráží nohy nízký rozpočet, s čímž souvisí televizní kamera, casting a výprava. Je to hrozná škoda, protože i v roce 2005 se Yuzna nesnížil k nějakým cgi gore efektům, ale všechno poctivá ruční práce a nápad zatopeného městečka uvnitř přehrady a v něm dům, v jehož sklepě se stále svítí a jsou v něm živé mrtvoly přivázané řetězem - je prostě awesome!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto je teda naozaj strašne zle natočený film. Chudobnej španielskej produkcii a už tradične slabému režisérovi Yuznovi sa absolútne nepodarilo realizovať pomerne zaujímavý námet o priehradou zatopenom diabolskom mestečku. Ku tomu si ešte pripočítajte katastrofálnych hercov a nad jednu hviezdičku vás to nepusti. * ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to horor od YUZNAu, je to nadpriemerné. Príbeh sa síce trošku vlečie a má typicky "španielsku" atmosféru, ale ten námet ... Jeho originalita mi vyrazila dych, pretože situovať zlo do zatopenej "vesničky" to by ma teda nenapadlo. Samozrejme, že pri hlbšej analýze a viacerých zhliadnutiach aj menej skúsený divák odhalí logické diery, ale ja som sa bál. A to je pri horore asi to hlavné. A aj ten hlavný záporák bol desivý. Navyše som si spomenul na zatopené dedinky, ktoré museli v 50. a 60. -tych rokoch ustúpiť u nás industrializácii a priehradám. A predsa žiaden schopný slovenský režisér nič podobné nevymyslel. (3.9.2007) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Yuzna a jeho zatím poslední film, nedopadl nějak extra špatně jak jsem čekal, sice už to není tak peckový, a ani trochu atmosférický jak jsem u Yuzny zvyklý, a je to dost nekrvavý a prostě suchý, ale bavil jsem se obstojně, i když mě pár scén totálně štvalo, tak jsem prostě film dokoukal bez problémů a bez ujmu na zdravý. Nic moc ale jde to. Yuzna už má taky to nejlepší za sebou, takže od toho nesmíte nic čekat. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek... tajemná atmosféra zanikající zatopené vesnice, satanská sekta, duch mrtvého dědečka, dvě prsatý roštěnky plus bonus v podobě Raquel Meroňo (od doby co jsem vyděl Dagona je mi tahle pěkná ženská hrozně sympatická)... bohužel sotva se film rozjede začnou ho srážet do kolen stupidní dialogy, všemožná provařená klišé a jedna idiotsky se chovající postava za druhou idiotsky se chovající postavou :o( Celé to působí jako kdyby scénarista najednou nevěděl kudy se má vydat... Ve výsledku je to smutný průměr... škoda ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když na začátku jeden z chlapců střelí prakem do cizího domu, následuje záběr na plakát a fotky z filmu Netvor z Černé laguny. (StrYke)
  • Když se Klára (Charlotte Salt) vzbudí u vody, tak se posadí. V dalším záběru je ale v jiné poloze. (Duoscop)

Reklama

Reklama