Reklama

Reklama

Cry_Wolf

  • Česko Krutá hra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spolužáci Owen, Dodger a Tom jsou členy místního Klubu lhářů. Jednoho dne je nedaleko školy nalezena zavražděná mladá žena. Partička kamarádů roznese fámu, že vrah, který si říká "VLK" se chystá znovu zaútočit. Situace se však zvrtne v okamžiku, kdy začnou mizet osoby, které předtím označili. Nikdo z nich neví, kde končí pravda a začíná lež. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Silných 7/10, chvíľu som dokonca uvažoval o štyroch *. Veľmi dlho som sa tomuto filmu vyhýbal, a o to príjemnejšie som bol prekvapený originálnym ústredným nápadom a invenčným rozvinutím zápletky. Na druhý deň som si to musel pozrieť znovu a dojmy sa ešte vylepšili. Takmer mám chuť nazvať tento film najlepším postvreskotovským "školským teen slasherom" (určite je to kvalitnejší film ako všetky Urban Legendy a Minulé letá a podobné sračičky). Áno, ústredný "masterplan" je až príliš premakaný, ale aj tak je radosť sledovať všetky zvraty. Herci za veľa nestoja, ale Lindy Booth, ktorá je tu za vážne veľmi sexy univerzitnú femme fatale, je chrumkavá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Promakané až do posledního detailu a ačkoliv všeho moc škodí, tak v tomto případě to neplatí. Navíc filmařům se povedlo mě nějakou dobu vodit za nos a já se snažil přijít na to, kdo je vlastně vrah, Závěrečné rozuzlení mě pak překvapilo, ale přesně zapadlo do toho, na co jsem se celou dobu díval. Nižší hodnocení tak dávám především kvůli hercům, kteří byli jednoduše špatní, pokud nepočítám Lindy Booth. Ale celkově docela příjemné překvapení. 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Uááá!" „Zkuste německou filozofii, tam vás nebude nikdo rušit." Owen je na škole nový a co si budeme povídat, moc sympatií nepobral. Je to takový namyšlený a přechytralý fracek, a tak není divu, že by měl dostat za vyučenou. Více jak polovina filmu se ale táhne v tlachání, pobíhání a podezírání. Nechybí ani zavedená klišé, z nichž asi nejokatější je scéna se sluchátky. A proč si divák neužije otevřený gorefest? Na to dostane odpověď v závěru. Rozuzlení není špatné, ale kdysi mě to bavilo více, proto jednu hvězdu z dřívějšího hodnocení ubírám, byť úplný průšvih to není. 2,5* ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Klasický studentský horor tvářící se jako pěkná "vyvražďovačka", která svými závěrečnými 15ti minutami rapidně zvedá své hodnocení. Super závěr však nezakryje béčkovost tohoto filmu. Děj mi nepřišel ani moc lekací, ani moc napínavý. Prostě docela nuda. U mě zkrátka zapadne mezi jeho "x" kamarády, které můžeme na obrazovce vídat v hojném množství. 3*, 30.7.2014, tv ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se díval, abych si odpočinul, mohl vypnout mozeka, nepřemýšlet a bavit se. Ale co se nestalo! Byl jsem mile překvapen a na konci i zaskočen. Tento snímek není tak hloupý za jaký jej mnozí mohou považovat. A hlavně jsem byl překvapen hloubkou, do které se film pouští. Některé věty chytrých studentíků nejsou jen vyřčenými bláboly a chvátáním, film tak působí i mírně sofistikovaně, což je jenom dobře. A hlavně bych chtěl upozornit na tzv. bloody effect, který mnoho filmů používá k šokování, ale zde se s krví téměř vůbec nepracuje. Krvavá lázeň se tak nekoná a přesto je pocit bezcitného vraždění zachován. A v psolední řadě mě zcela uchvátil prvek, že film pvlastně pracuje s naší psychikou, kamera zastupuje v případě vražd vlastně naše stanovisko, to, že to jsme my, kdo chce vidět vraždy, takže vidíme, co chceme vidět a co očekáváme, konec je pak skvělým vyústěním naší zaslepenosti v touze po vraždách a vmetením pravdy do tváře. Přitom už samotná existence "klubu lhářů" nám může dávat něco podobného tušit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Jeff Wadlow dostal šancu natočiť svoj celovečerný debut po tom, čo v roku 2002 vyhral milión amerických dolárov na filmovom festivale Chrysler Million Dollar. (misterz)
  • Natáčení probíhalo na univerzitě v Richmondu. (Lajty)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama