Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

V podstate nejde ani tak o film ako o koláž videoklipov Michaela Jacksona s vloženými dvoma krátkymi prostými až prostoduchými príbehmi, ktoré by som označil za mokré sny tejto hudobnej ikony. V prvom MJ uteká pred svojimi fanúšikmi, vytvorenými stopmotion animáciou a v druhom uteká pred typickým šialeným zloduchom, aby sa mu v závere postavil ako "transformer". Produkcia evidentne robí všetko preto, aby z tohto úbohého materiálu urobila akú takú šou. Technicky je všetko namieste. Hudba, obraz, strih aj efekty sú veľkolepé. Teda na svoju dobu. Joe Pesci v úlohe zloducha sa zjavne snaží a aj detskí herci sú talentovaní, ale príbeh z toho všetkého robí trápnu karikatúru. Celkovo je tak film antólogiou a obrazom osobnosti Michaela Jacksona a jeho detskej duše. 60% Pre jeho fanúšikov však má určite vyššiu hodnotu. ()

G_I_S_M_O 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to s filmem nemá skoro nic společného, scénář naprostá zhovadilost, Michael Jackson jako král popu, letadlo, auto, terminátor, tohle všechno film zahrnuje :D A věřte nebo ne, i přes tu absurditu, na které je tento snímek stavěn to docela funguje, mně se to prostě jistým způsobem líbilo :) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl tři "videoklipové" filmy a Moonwalker byl jednoznačně nejslabší. Proč? Ze značného důvodu - byl to jenom sled videoklipů bez souvislého děje. V The Wall sice taky nebyl děj, ale zato je ten film myšlenkově hluboký a v Interstelle 5555 děj byl a to celkem promyšlený. Tohle prostě jen byla koláž klipů, náhodně poskládaných za sebou. Teda jo, v druhé půlce se objeví něco jako děj - Michael Jackson pomáhá třem dětem a zachraňuje svět před zlými drogovými (a asi i pavoučími?) dealery, kteří chtějí zdrogovat mládež po celém světě. To však Michael nenechá dopustit a stane se z něj transformer. Padouchy přemůže a zachráněná děcka vezme na svůj koncert a tím celý Moonwalker končí. I když Jacksona uznávám a některé jeho písničky mám fakt rád, celkově mě tahle koláž dost nudila a ani neměl čím zaujmout. Nějaká hloubka v tom není, děj to taky nemá a sledovat koláž klipů mě nebere. Radši si ty písničky pustím jednotlivě. Co se dá dělat, zklamalo mě to a to jsem po nadšení z Interstelly 5555 čekal fakt něco pořádného... Tak bohužel. Hudba fajn, některé klipy fajn, jako celek nijaké. Lepší 2* ()

petr.al 

všechny recenze uživatele

Pro skalní fanoušky Michaela Jacksona není ,,Moonwalker" Bad. Stejně tak i nejednomu mrňousovi radostí srdce zaplesá. Pokud však budete očekávat nějakou hlubší sondu pod Michaelovu pokožku, naleznete pouze vyumělkované scény s dětmi, cirkusácké padouchy, papundeklové studiové kulisy a to vše dohromady spíchnuté horkou chirurgickou nití, která drží pevně asi jako nos krále popu. Naštěstí jsou jednotlivé švy zakončovány notoricky známými klipy. 2,4* jen a pouze za muziku. P.S. Malý drsňáci tančící v metru jsou fakt dost dobří. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Joe Pesci byl vybrán záměrně do role padoucha mafiána, pro velkou náklonnost Michaela ke gangsterkám. (Roman.Ticka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 1988 v Japonsku. (Varan)
  • V parodii na videoklip Bad s názvem BADDER vystupují dětští tanečníci. Na plakátu Wanted je vyobrazen sám král popu Michael Jackson. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama