Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný filmík od Disneyho, ale predsa dve hodiny sú priveľa. Antarctica je pomerne dobre zrežírovaný film pre malých aj veľkých divákov. Dej je síce priemerný, ale dobre sa na film díva pretože je tu množstvo prekrásnych záberov na ľadovú Antarktídu alebo krásnych psov. Chvíľami je to napínavé a chvíľami prázdnejšie, ale sťažovať si nemôžem. Je tu kus citlivej práce, či už na strane pred kamerou alebo za kamerou. Film nemá ďaleko od 4*, ale zatiaľ sú to len veľmi silné tri hviezdy. 70% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Osm statečných patří k mým vůbec nejoblíbenějším psím filmům, které kdy vznikly. Klišoidní citová vydíračka jako blázen z produkce zlovolného giganta. To nikdo nezpochybňuje. Přesto má své nesporné kvality. Kromě silného příběhu, nadprůměrného zpracování a čtyřnohých parťáků disponuje film opravdu sympatickým lidským obsazením (Walker s Biggsem a i ta ženština se povedla). Dobrodružný rodinný film pro celou rodinu, který mi mému mladšímu já přirostl k srdci tak moc, že ani kdybych chtěl, tak nemohu hodnotit jinak. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh volně upravený podle skutečné události. Velkolepá oslava severských tažných psů (plemene husky, ale i malamut) a i když malinko "nad realitu", tak příběhu to neuškodí a "psí herci" nad těmi lidskými vedou dost silně na body. Ale abych nekřivdil těm lidským, Paul Walker jako ústřední postava je výborný, "pilotka" krásná a i "prcičkář" Biggs má docela zajímavou roli. Krásné přírodní záběry (i když povětšinou spíše kanadské než antarktické), jedna dost hororová scéna s mrožem (kdoví zda se tvůrci tak trošku neinspirovali "Vetřelcem" :-? Ale v souhrnu velice příjemné pokoukaní o soudržnosti psí smečky i jejímu "vděčnému" vztahu k lidskému plemenu resp. "páníčkům". ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Maya, Old Jack, Shadow, Max, Buck, Truman, Dewey a Shorty. Osm statečných psů aneb výborné dobrodružné drama z lákavého prostředí Antarktidy, kde se rozjíždí boj o holé přežití na řetězech uvázaných opuštěných hafanů v kruté zimě a nehostinném prostředí. Otázkou je, zda jejich pán Jerry najde po návratu na stanici své věrné druhy živé či mrtvé. Sympatické postavy, dramatické zvraty v ději s uspokojivým koncem a celkově velmi příjemná a působivá podívaná o odvaze, věrnosti a důvěře na základě skutečného příběhu. Moje hodnocení se pohybuje mezi 4 a 5*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)

Reklama

Reklama