Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný rodinný film v krásnom prostredí s veľmi peknými psami. Ja osobne uprednostňujem film Snežní psi, ktorý je tak trochu komédiou, ale ani tento nie je zlý, len naozaj v niektorých chvíľach nemá energiu. Keď už bolo toľko dní nasunutých do dvoch hodín, tak mal vyzerať inak, lebo som sa niekedy nudil. Herecky to tiež nie je fantastické, ale je to pekný rodinný film, ktorý je pozerateľný. ()

venison 

všechny recenze uživatele

A máme tu další zvířátkovskou Disneyovku tentokrát zase skvěle kýčovitě perfektní :-) Krásný mladík Paul Walker se smutnýma modrýma očima se snaží zachránit své tažné psí spřežení ze spárů Antarktidy, která si na ně vymyslí nejhorší počásko za posledních 25 let. Perfektně mu sekunduje Bruce Greenwood jako mecenášský vědec a Jason Biggs jako kamarád, který se bojí psíků :-) Nádherné scenérie jako vystřižené z National Geographic.. Naznačená love story.. A hlavně perfektní, inteligentní husky a malamuti, který na nás kulí smutná očka a skvěle hrají stýskání po páníčkovi.. Jediné vadítko, které bych na tom celém viděla je opravdu, ale opravdu špatně vyvedený tuleň leopardí, ze kterého 3D produkce udělala pomalu lochneskou příšeru :-))) Bezva rodinné pokoukání :-D ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si původně film pustil jen kvůli Paulu Walkerovi a nakonec jsem skončil u počtu tří zhlédnutí za týden. Úžasně natočený příběh, který má sice pozvolnější začátek a podle mě by se dal sestříhat lépe, ale pejsky si prostě musíme nějak představit. Je to dojemný, roztomilý a pěkně to vše vypadá, co víc si od Walt Disneye přát. Zaručený způsob, jak na dvě hoďky zabavit děti a ani dospělí by nemuseli být zase tak zklamaní. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film spĺňa všetko, čo od neho tvorcovia i diváci očakávajú. Teda plniace sa mešce a na druhej strane ilúzie, ktoré sú tak pevne späté s časťou filmovej tvorby. Preto sa ani nejdem zaoberať tým, čo bolo na filme lepšie a čo horšie. Rodinný film na víkendové odpoludnie. Malých nadchne, dospelákov dojme, čo viac by sme od neho chceli. A v čase sledovania filmu mi ponúkli mladú sučku, ktorú inak čaká injekcia. Ale to je realita nevhodná do rodinného filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)
  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno