Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si původně film pustil jen kvůli Paulu Walkerovi a nakonec jsem skončil u počtu tří zhlédnutí za týden. Úžasně natočený příběh, který má sice pozvolnější začátek a podle mě by se dal sestříhat lépe, ale pejsky si prostě musíme nějak představit. Je to dojemný, roztomilý a pěkně to vše vypadá, co víc si od Walt Disneye přát. Zaručený způsob, jak na dvě hoďky zabavit děti a ani dospělí by nemuseli být zase tak zklamaní. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Osm statečných patří k mým vůbec nejoblíbenějším psím filmům, které kdy vznikly. Klišoidní citová vydíračka jako blázen z produkce zlovolného giganta. To nikdo nezpochybňuje. Přesto má své nesporné kvality. Kromě silného příběhu, nadprůměrného zpracování a čtyřnohých parťáků disponuje film opravdu sympatickým lidským obsazením (Walker s Biggsem a i ta ženština se povedla). Dobrodružný rodinný film pro celou rodinu, který mi mému mladšímu já přirostl k srdci tak moc, že ani kdybych chtěl, tak nemohu hodnotit jinak. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, ale podráža ho jeho vlastná nelogickosť a niekoľko momentov, pri ktorých sa budete sami seba pýtať prečo to preboha robia takto a nie inak. Samozrejme psy sú krásni, príroda tiež, ale nie je dobré znamenie keď zvierací herci prekonajú tých ľudských. Nuda to ale určite nie je a keby niekto náhodou aj zaspával, tuleň ho zaručene prebudí. :-) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh volně upravený podle skutečné události. Velkolepá oslava severských tažných psů (plemene husky, ale i malamut) a i když malinko "nad realitu", tak příběhu to neuškodí a "psí herci" nad těmi lidskými vedou dost silně na body. Ale abych nekřivdil těm lidským, Paul Walker jako ústřední postava je výborný, "pilotka" krásná a i "prcičkář" Biggs má docela zajímavou roli. Krásné přírodní záběry (i když povětšinou spíše kanadské než antarktické), jedna dost hororová scéna s mrožem (kdoví zda se tvůrci tak trošku neinspirovali "Vetřelcem" :-? Ale v souhrnu velice příjemné pokoukaní o soudržnosti psí smečky i jejímu "vděčnému" vztahu k lidskému plemenu resp. "páníčkům". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)
  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno