Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $81,612,565Tržby Celosvetovo $120,455,994Tržby za predaj DVD v USA $104,916,245 //počet predaných kusov 4,119,514║ Je to nádherný dobrodružný film pokiaľ sú v zábere psy hasky a ich putovanie nehostinnou krajinou, plus svoje urobí vo vizuály aj zasnežená krajina Antarktídy (aj keď sa to samozrejme natáčalo v iných lokalitách, prípadne aj v filmových ateliéroch), ináč ide o klasickú frašku o záchrane kde film stráca na akejkoľvek atmosfére, obsadenie Paula Walkera bol dobrý ťah, na druhú stranu zas Jason Biggs bol trošku moc od veci, jeho tlačenie na komické vložky boli len a len trápne(našťastie len minimálne množstvo bolo týchto ako že odľahčení). /videl v kine: 65%/ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek nezapře dílnu Společnosti Walta Disneyho, která chování "Osmi statečných" polidštila víc, než mi bylo milé. Nemyslím, že opuštění psi by ve skutečnosti byli z našeho (občas trochu scestného) pohledu horší nebo lepší - jen by se chovali JINAK. Tím nechci říct, že by smečka nedržela při sobě - a že by neprojevovala smutek nad ztrátou některého ze svých členů. Kdo dokáže cítit radost, prožívá i zármutek, a kdyby psi nebyli schopni těch nejzákladnějších emocí, nemohli by žít ve skupině, vychovávat mláďata - a netruchlili by ani pro své lidské pány. Leč bylo až příliš viditelné, že hrdinové z říše zvířat pouze plní pokyny svých cvičitelů. I tak se ukázali být neporovnatelně lepšími herci nežli jejich lidští kolegové, jejichž oslnivě zářivé úsměvy silně připomínaly reklamy na zubní pasty - a nejednou byly v rozporu s momentální situací. Takže v souhrnu působil příběh navzdory výmluvným pohledům otužilých chlupáčů moc vyumělkovaně - což je na druhou stranu s ohledem na cílovou skupinu diváků přijatelné, takže mu nakonec po delším rozmýšlení přiděluju slabší 3*. P.S.: Docela by mě zajímalo, jestli psi po celou dobu svého odloučení dokázali sami lovit "jen" ptáky, nebo zda se naučili něco víc. Zrovna poměrně snadnému a rychlému získání této dovednosti se nedá nijak zvlášť věřit - čímž nikterak nezpochybňuju dovednost samotnou. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný film, téměř bych neměla výhrady.. jen asi to, že tam ty pesany vůbec nechali!! Co to jako bylo za nápad? A proč je vůbec nechali venku, když tam byl takový luxusní přístřešek? A tu černovlasou svini bych nejradši nakopala.. Prý, že se vrátí ihned zpět. Copak na té Antarktidě byla poprvé nebo co?? To jako nikdo z nich nevěděl, jaké počasí tam bude v tom období vládnou a že se tam nebude dát létat? Ale jinak to byl super film :))) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak pri preklikávaní televíznych kanálov naďabím na Ôsmich statočných vždy si kúsok pozriem. Samozrejme, že len tie časti, kde sa oko diváka stretne s huskyami. Či boli použité triky, tréneri alebo počítače je vcelku jedno. Výsledok je totiž omračujúci a je schopný vyvolať veľmi pozitívne, emočne bezprostredné prijatie celej solidárnej a navzájom si pomáhajúcej svorky. Ukazujúcej ľuďom cestu vzájomnej spolupráce pri záchrane samých seba. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddychovka plná pekných záberov na zamrznuté pustiny, ľadové polia a predovšetkým skupinu naozaj odolných psov bojujúcich za svoje prežitie v opustenej krajine. Celý film má veľmi dojemný nádych a nenechá diváka chladným. Srdce každého psíčkara muselo určite pri tomto príbehu z Disneyho dielne zaplesať radosťou a dojatím. Hoci natočené podľa skutočnej udalosti, je jasné, že niečo z toho muselo byť prikreslené a vymyslené alebo takéto stanovisko rozvinulo. Nič to však nemení na tom, že to je veľmi príjemná a podarená rodinná porcia. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)

Reklama

Reklama