Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry (Paul Walker) se se svojí expedicí na základně v Antarktidě mimo výzkumu také provázením ostatních (podobně šílených) vědců po ledové krajině se svými tažnými psy - například s Dr.McClarenem po bádání po zapadlém meteoritu. Při výpravě se Dr.McClarenovi stane nehoda, a jen díky tažným psům se ho Jerrymu podaří zachránit před blížící se bouří. Tato bouře ale způsobí, že osazenstvo základny musí před bouří uprchnout (uletět). Pro psy se sice mají vrátit, ale bouře je příliš silná, takže musejí nechat psy svému osudu. Po několika měsících Jerry sežene peníze, aby se vrátil zpátky na základnu, s nadějí, že snad alespoň nekterý ze psů bouři přežil ... I když z výše popsaného film může působit, že jde jen o Jerryho a jeho záchranu psů - opak je pravdou. Dobrá polovina filmu je věnována právě oněm pejskům, a jejich úprku před bouřkou, kdy jsou nuceni spolupracovat aby si zajistili jídlo či obranu před agresivním mrožem. Jinak jde o typickou Disneyovku, kde se Frank Marshall vrátil zpět ke svému oblíbenému tématu o přežití (tentokrát s pejskama). Z lidských "přicmrndávačů" lze snad jen zmínit Jassona Biggse, jako hlavního rozesmívače (i když, jak kdy...) a Paula Walkera, který ukazuje že hrát umí... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pekelná citovka u který mi i ta slza ukápla. Původně jsem si to sehnal, jenom abych zjistil, jak zahraje Paul Walker v jiným filmu než jenom F&F. Ale opak byl pravdou, a děj se ubíral spíš na psy. Samozřejmě, že on z lidskejch postav zahrál na jedničku, Jason Biggs tentokrát v jiný roli než komediant, ale jeho povaha se v něm nezapřela. Příběh psů zanechanejch napospas uprostřed Antarktidy v bouří několik dnů na mě zanechal takovej dojem...skvěle vycvičení psi, naprosto dokonale natočený, jak si navzájem pomáhali, lovili... Dokonce i jedna hororová lekačka tam byla, scéna s tuleněm bezchybná. A koncovka...ta to dorazila. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc podbízivý příběh a tlupě Huskey, kteří přežívají v ledové pustině. Obsazení Walkera kvituji a role mu sedí na míru. Proti scénám skvěle vycvičených psů nic nemám, klobouk dolů, ale nemohu tvůrcům odpustit digitální peklo tuleně jako z monster hororu a přílišnou snahu vyvolat umělé emoce. Všechny postavy s ideály Mirka Dušína tlačí ke konci na pilu a filmu to v zásadě ubírá. Vše moc růžovoučké na to, aby to fungovalo jako v dramatu Medvědi.......5/10 ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +sympatické obsazení, příjemný Paul Walker (v neakční roli), krásná Moon Bloodgood, prcičkovský Jim, a ti čtyřnozí "herci" jsou ještě krásnější, mimochodem už mám rozhodnuto jakého pejska si pořídím, výrazný hudební doprovod, emoce, závěr -moje počáteční nedůvěra dlouho tento snímek odkládala, nezlobil bych se, kdyby to bylo ještě více akční, ta prostřední část v civilizaci je o něco slabší/// Snímek sice hlavně v závěru hraje na emoce, ale ono to ani nijak jinak nejde. U takovýchto filmů to je zapotřebí. Hodně se mi to líbilo. Psí drama jsem prožíval společně s nimi. Z jejich strany to bylo uvěřitelně zahráno (čest cvičitelům) a ten kdo má rád tyto čtyřnohé chlupáče bude velice spokojen./// Celkem 82%/// ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)
  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama