Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Krásný film, téměř bych neměla výhrady.. jen asi to, že tam ty pesany vůbec nechali!! Co to jako bylo za nápad? A proč je vůbec nechali venku, když tam byl takový luxusní přístřešek? A tu černovlasou svini bych nejradši nakopala.. Prý, že se vrátí ihned zpět. Copak na té Antarktidě byla poprvé nebo co?? To jako nikdo z nich nevěděl, jaké počasí tam bude v tom období vládnou a že se tam nebude dát létat? Ale jinak to byl super film :))) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Paul Walker - (Jerry Shepard) +++ Bruce Greenwood - (Davis McLaren) +++ Jason Biggs - (Charlie Cooper) +++ August Schellenberg - (Mindo) +++ Wendy Crewson - (Eve McLaren) +++ Hudba: Mark Isham +++ //////////// Reziser Frank Marshall, ktory ma za sebou ARACHNOFOBIU, dramu PREZIT alebo dobrodruzne KONGO natocil po niekolkych rokoch dalsi dobrodruzny rodinny film s Paulom Walkerom o statocnych psoch, ktori si dokazali sami poradit a bojovat o zivot v zasnezenej Antarktide niekolko mesiacov. Najviac ma zaujimali pohlady kamerou na inteligentnych psov, ako sa dokazali podelit o stravu. Aj zaver filmu bol dojemny a nadherny, ale nestacilo to k tomu, aby som mu dal 4 hviezdicky, kedze v nom boli aj nudne chvilky........ 25.06.2008 ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Klasický produkt made by Disney, který se však tváří trochu jinak, než jaký doopravdy je. Namísto desítek minut s pejsky dostanete otravné psychologizování, spoustu kýče, plastu a cvičených zvířecích svěřenců, kteří koukají mimo záběr na své trenéry. A digitálního tuleně. Zdaleka nejzábavnějším faktem na celém filmu je, že ho točil člověk zodpovědný za survival thriller Přežít ;) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že mam v obľube psiu rasu Husky, filmu nemôžem dať lepšie hodnotenie a jedna sa o bežný film produkcie disney, ktorý nedojme ani veľmi nenadchne. Možno práve výber hlavného herca tvorcom vyšiel a ako tak zahral bravúrne. Dlho som rozmýšlal nad hodnotením ale viac ako 3,5* si film ozaj nezaslúži. Na jeden nudný zasnežený večer, postačí. 3* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)
  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • Základní výcvik se soustředil především na vyjadřování emocí psů - hlavně různé pohyby hlavou, vrčení a cenění zubů. Později se učili i chytat ptáky ze vzduchu nebo plazit po tenkém ledě... Každý pes měl dva trenéry, kteří byli neustále přítomni - bez ohledu na to, zda kamera běžela nebo ne. Občas bylo těžké postavy na širých pláních Kanady před kamerou schovat. (hippyman)

Reklama

Reklama