Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pri záverečnom dojemnom stretnutí by som ako pes svojho majiteľa aspoň trochu kusol do nohy, že ma nechal v zime priviazaneho vonku bez akejkoľvek pomoci. Nejde mi celkom do hlavy, ako psi ako nedivoké zvieratá toto všetko zvládli, ale nech je rozprávka rozprávkou, takže aj šialený bojový tuleň ako príšera z praveku tam mal svoje miesto. Prehnaná dĺžka filmu má asi symbolizovať dlhý pobyt psíkov vo vyhnanstve, a dosť mi vadili logické nedostatky, keď polárna noc nebola tmavá alebo ľudia sa pohybovali vonku, ako keby bolo tesne pod nulou. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film spĺňa všetko, čo od neho tvorcovia i diváci očakávajú. Teda plniace sa mešce a na druhej strane ilúzie, ktoré sú tak pevne späté s časťou filmovej tvorby. Preto sa ani nejdem zaoberať tým, čo bolo na filme lepšie a čo horšie. Rodinný film na víkendové odpoludnie. Malých nadchne, dospelákov dojme, čo viac by sme od neho chceli. A v čase sledovania filmu mi ponúkli mladú sučku, ktorú inak čaká injekcia. Ale to je realita nevhodná do rodinného filmu. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si původně film pustil jen kvůli Paulu Walkerovi a nakonec jsem skončil u počtu tří zhlédnutí za týden. Úžasně natočený příběh, který má sice pozvolnější začátek a podle mě by se dal sestříhat lépe, ale pejsky si prostě musíme nějak představit. Je to dojemný, roztomilý a pěkně to vše vypadá, co víc si od Walt Disneye přát. Zaručený způsob, jak na dvě hoďky zabavit děti a ani dospělí by nemuseli být zase tak zklamaní. ()

venison 

všechny recenze uživatele

A máme tu další zvířátkovskou Disneyovku tentokrát zase skvěle kýčovitě perfektní :-) Krásný mladík Paul Walker se smutnýma modrýma očima se snaží zachránit své tažné psí spřežení ze spárů Antarktidy, která si na ně vymyslí nejhorší počásko za posledních 25 let. Perfektně mu sekunduje Bruce Greenwood jako mecenášský vědec a Jason Biggs jako kamarád, který se bojí psíků :-) Nádherné scenérie jako vystřižené z National Geographic.. Naznačená love story.. A hlavně perfektní, inteligentní husky a malamuti, který na nás kulí smutná očka a skvěle hrají stýskání po páníčkovi.. Jediné vadítko, které bych na tom celém viděla je opravdu, ale opravdu špatně vyvedený tuleň leopardí, ze kterého 3D produkce udělala pomalu lochneskou příšeru :-))) Bezva rodinné pokoukání :-D ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Klasický produkt made by Disney, který se však tváří trochu jinak, než jaký doopravdy je. Namísto desítek minut s pejsky dostanete otravné psychologizování, spoustu kýče, plastu a cvičených zvířecích svěřenců, kteří koukají mimo záběr na své trenéry. A digitálního tuleně. Zdaleka nejzábavnějším faktem na celém filmu je, že ho točil člověk zodpovědný za survival thriller Přežít ;) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)
  • Dobrodružný snímek debutoval v amerických kinech (17. – 19.2.) s překvapivým obratem 24,9 mil. dolarů a celkový výdělek se vyšplhal na 81,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama