Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Maya, Old Jack, Shadow, Max, Buck, Truman, Dewey a Shorty. Osm statečných psů aneb výborné dobrodružné drama z lákavého prostředí Antarktidy, kde se rozjíždí boj o holé přežití na řetězech uvázaných opuštěných hafanů v kruté zimě a nehostinném prostředí. Otázkou je, zda jejich pán Jerry najde po návratu na stanici své věrné druhy živé či mrtvé. Sympatické postavy, dramatické zvraty v ději s uspokojivým koncem a celkově velmi příjemná a působivá podívaná o odvaze, věrnosti a důvěře na základě skutečného příběhu. Moje hodnocení se pohybuje mezi 4 a 5*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

V rámci „psích“ filmů patří Osm statečných k absolutní špičce. Frank Marshall si sice nedpustil trošku toho patosu, který navíc dokresluje hodně podbízivá hudba, ale nabízí nám i syrové osudy smečky psů, do nichž patří i nelíbivé události, jako napříkad smrt některých z nich. Psí herci jsou vůbec fantastičtí a jestli film někde vázne, tak v nadbytečně působících scénách z USA atp. Žádný z herců zkrátka není takový kalibr, aby mohl konkurovat těm čtyřnohým krasavcům. Tím nejlepším jsou scény z divočiny – přenádherná arkticky vyhlížející krajina je skvělou kulisou pro dojemné, místy napínavé a jednou dokonce i lekavé scény ze života psů. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Citové vydírání nejvyšší úrovně srovnatelné s "Hačikem", pejsky si ale zákonitě zamilujete a téměř všechny jejich scény dokážou dohnat k pláči. K tomu si přidejte sympaťáka Walkera, a když si uvědomíte, jak dopadl, vodopádu slz už nic nebrání. Přidáno na seznam nádherných filmů, které pro svou dojímavost nechci v nejbližších letech vidět znovu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc podbízivý příběh a tlupě Huskey, kteří přežívají v ledové pustině. Obsazení Walkera kvituji a role mu sedí na míru. Proti scénám skvěle vycvičených psů nic nemám, klobouk dolů, ale nemohu tvůrcům odpustit digitální peklo tuleně jako z monster hororu a přílišnou snahu vyvolat umělé emoce. Všechny postavy s ideály Mirka Dušína tlačí ke konci na pilu a filmu to v zásadě ubírá. Vše moc růžovoučké na to, aby to fungovalo jako v dramatu Medvědi.......5/10 ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)

Reklama

Reklama