Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Hudba Kirka Francise správně vykresluje atmosféru. Scény s psisky parádní, ale jak se jim do toho začnou motat lidi, tak dramatičnost klesá. Počítačově vytvořený tuleň na akčnosti nepřidá - i když sledování tuleního lovu na psa je zajímavé. Závěr a převažující azurová obloha splňují požadavky rodinného filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $81,612,565Tržby Celosvetovo $120,455,994Tržby za predaj DVD v USA $104,916,245 //počet predaných kusov 4,119,514║ Je to nádherný dobrodružný film pokiaľ sú v zábere psy hasky a ich putovanie nehostinnou krajinou, plus svoje urobí vo vizuály aj zasnežená krajina Antarktídy (aj keď sa to samozrejme natáčalo v iných lokalitách, prípadne aj v filmových ateliéroch), ináč ide o klasickú frašku o záchrane kde film stráca na akejkoľvek atmosfére, obsadenie Paula Walkera bol dobrý ťah, na druhú stranu zas Jason Biggs bol trošku moc od veci, jeho tlačenie na komické vložky boli len a len trápne(našťastie len minimálne množstvo bolo týchto ako že odľahčení). /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Historka o osmi opuštěných tažných psech na antarktické základně postrádá dramatickou jiskru či momenty překvapení, ale ta zvířata jsou natolik skvělá (herecky), že při závěrečném znovushledání bude naměkko kdejaký cynik. Výrazně pomáhá i opravdová výprava a sníh bez digitálních triků, přestože studiové kulisy občas vykouknou. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, ale podráža ho jeho vlastná nelogickosť a niekoľko momentov, pri ktorých sa budete sami seba pýtať prečo to preboha robia takto a nie inak. Samozrejme psy sú krásni, príroda tiež, ale nie je dobré znamenie keď zvierací herci prekonajú tých ľudských. Nuda to ale určite nie je a keby niekto náhodou aj zaspával, tuleň ho zaručene prebudí. :-) ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Každý pes absolvoval speciální výcvik schopností, které předvádí ve filmu – od stáhnutí obojku, přes nošení ptáka v ústech až po souboj s animatronickým leopardím tuleněm, který v Antarktidě supluje žraloka. (hippyman)
  • American Humane Association (AHA) tvrdí, že počas nakrúcania filmu mali doslova zbiť jedného z účinkujúcich psov. (Raccoon.city)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)

Reklama

Reklama