Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Niles 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, ale podráža ho jeho vlastná nelogickosť a niekoľko momentov, pri ktorých sa budete sami seba pýtať prečo to preboha robia takto a nie inak. Samozrejme psy sú krásni, príroda tiež, ale nie je dobré znamenie keď zvierací herci prekonajú tých ľudských. Nuda to ale určite nie je a keby niekto náhodou aj zaspával, tuleň ho zaručene prebudí. :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Psy zrovna nemusím, ale v tomhle filmu se na ně kouká dobře, protože neskutečná příroda Antarktidy je parádní na pohled a i režisér Frank Marshall dokázal z daného tématu vytěžit maximum možného. Jediné, co mohlo být jinak, jsou ty dvě hodiny, které film trval. Zas tolik momentů k zachycení tam nebylo. 75% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný rodinný film v krásnom prostredí s veľmi peknými psami. Ja osobne uprednostňujem film Snežní psi, ktorý je tak trochu komédiou, ale ani tento nie je zlý, len naozaj v niektorých chvíľach nemá energiu. Keď už bolo toľko dní nasunutých do dvoch hodín, tak mal vyzerať inak, lebo som sa niekedy nudil. Herecky to tiež nie je fantastické, ale je to pekný rodinný film, ktorý je pozerateľný. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Pěkný film s dopředu jasným a očekávaně - ale přesto - dojímavým koncem. Docela příjemně mě překvapil scénář, protože jsem čekal přímočařejší linku... takhle jsme se dostali do předvídatelného finále ne až tak předvídatelnou cestou :-) Jen to chování hlavních hrdinů mi přišlo chvílemi podivné - po většinu času se chovají jak nevlastní bratři komisaře Rexe, ale když narazí na pořádný kus žvance, tak po jediné hostině odtáhnou pryč. Co mě taky tlouklo do očí byla vynucená komediální složka v podobě Jasona Biggse... moc mi to sem nesedělo, ale asi to měla být úlitba dětskému publiku. Celkově ale příjemný film s nádhernými exteriéry kanadských ("antarktidských") plání. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)
  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Základní výcvik se soustředil především na vyjadřování emocí psů - hlavně různé pohyby hlavou, vrčení a cenění zubů. Později se učili i chytat ptáky ze vzduchu nebo plazit po tenkém ledě... Každý pes měl dva trenéry, kteří byli neustále přítomni - bez ohledu na to, zda kamera běžela nebo ne. Občas bylo těžké postavy na širých pláních Kanady před kamerou schovat. (hippyman)

Reklama

Reklama